Mira-sol tindrà servei de piscina al 2018

El reclamat equipament públic al barri de Sant Cugat s'integrarà al nou complex esportiu

Una de les grans reivindicacions del barri de Mira-sol a Sant Cugat, des de fa més de vint anys, és la de disposar d’una piscina pública. Una reivindicació que sembla que pròximament serà satisfeta. Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, anunciava durant el debat organitzat pel TOT Sant Cugat el 13 de juliol, que la piscina podria donar servei al barri al 2018.

 

Una piscina que formarà part del complex esportiu que ha de donar resposta, no solament a la demanda del barri, sinó també a les necessitats esportives de Sant Cugat.

 

Un projecte, el del complex esportiu, que es va aturar temps enrere perquè no va convèncer els veïns perquè van detectar-hi mancances, explicava Damià Calvet durant el debat. Unes mancances que tenien a veure amb la problemàtica de soroll que generava la ubicació de les pistes esportives, i la mobilitat a la zona.

 

“Hi ha una vella reivindicació del barri per poder disposar d'unes instal·lacions esportives que sobretot contemplin una piscina, i que es va anar complementant amb diverses aproximacions a altres necessitats esportives de la ciutat amb, fins i tot, un procés participatiu”, explicava Calvet al TOT Sant Cugat.

Durant la passada legislatura, aquesta reivindicació es va traduir en un Pla Especial d'usos de la parcel·la on anirà aquest complex esportiu de Mira-sol. Després de la seva presentació pública “es va veure que hi havia hagut un desencaix important entre tot el procés participatiu i l'aprovació inicial del Pla Especial, i aquesta informació pública amb els veïns directament afectats del voltant de la zona esportiva de darrere de l'escola Catalunya”, afegeix el tinent d'alcalde d'Urbanisme.

Un neguit que “es va contestar aturant el tràmit del Pla Especial”, apunta. Ara, s’ha redefinit el Pla especial i s’ha presentat, i després de la seva aprovació assegurava el tinent d’alcalde que “el servei de piscina podria ser una realitat el 2018”.

Les reaccions a l'anunci

Moment del debat organitzat pel TOT  FOTO: Artur Ribera

La notícia satisfà majoritàriament els veïns i representants polítics, com Josep Maria Àngel (ICV), que es mostrava “optimista en què aquesta vegada vagi de debò”, i Xavier Barbany remarcava que “s’està treballant per arribar al consens i fer-ho possible i útil per al barri”. També es mostrava optimista Josep Lluís Llo dient que “en 5 anys, és la primera vegada que veig una proposta”.

 

Alguns veïns, però, prefereixen esperar a veure els fets, com Sole, qui recordava que fa 20 anys que es reclama aquest servei. “No costava tant fer una piscina semicoberta, la qual no costava ni la meitat que el complex que ara es planteja”, lamentava.

 

Eva Lafuente (ERC) recordava, en aquest sentit, que “hi ha un preacord al grup de treball, però no hi ha res per escrit”, desitjant que “no s’hagin aixecat il·lusions per a res”, i Pere Soler (PSC) remarcava la necessitat d’unir aquest aspecte esportiu amb l’educatiu “perquè l’escola Catalunya esdevingui un institut i els nens no hagin de marxar”.

 

Amb tot, però, es veu amb optimisme el fet que esdevingui un nou espai de sociabilització del barri. “Aquest complex pot dinamitzar també el Casal, ja que falten serveis, com ara per als campus d’estiu, els quals podrien oferir-se al complex”, remarcava Lafuente.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem