"Tranquil·litat" a l'Ajuntament davant del procés judicial contra La Mirada

El govern de Sant Cugat insisteix que la ubicació escollida per construir La Miriada és "una molt bona solució" i que és "compatible" amb la preservació del bosc

"Tenim la tranquil·litat que ens donen els assessors jurídics". Així va respondre el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, davant dels recursos judicials per aturar la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres presentats per entitats ecologistes. SOS Volpelleres i l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) van presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la construcció de l'escola per la "irreperable agressió" que implica a l'entorn natural. Un recurs que el tribunal va admetre a tràmit i que està en estudi. A més, les dues entitats han ampliat el recurs per sol·licitar mesures cautelars i que s'aturi el procés de licitació de les obres.

Més info: El TSJC accepta el recurs d'ADENC contra la construcció de l'Escola La Mirada

Tot i això, des del govern municipal han expressat optimisme: "Els assessors jurídics ens donen una certa tranquil·litat, ens diuen que seria molt extraordinari que es prenguessin mesures cautelars". "Creiem que és una molt bona solució per la ciutat, és compatible la preservació de l’espai i l’escola", va emfatitzar Francesc Duch sobre la ubicació escollida per La Mirada. Cal recordar que la construcció del centre acumula anys de retard i els infants estudien en mòduls prefabricats des del 2016. L'última previsió és que l'edifici estigui enllestit pel gener de 2024.

Més info: En marxa la licitació de la construcció de La Mirada per 8,4 milions d'euros

El tinent d'alcaldia d'Urbanisme reconeix que no es pot descartar cap mena de resolució judicial: "Sempre poden passar coses i, si passen, les afrontarem, com hem fet amb tots els entrebancs que ens hem trobat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem