Valldoreix tindrà una nova plaça-mirador enjardinada a tocar de l’estació

L'obra té un pressupost de 85.000 euros

L'EMD de Valldoreix crearà una plaça-mirador enjardinada a tocar de la plaça de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat. Les obres s’iniciaran el 4 de desembre quan està previst que s’enderroqui la petita edificació existent al terreny i que permetrà la construcció  d'aquest nou espai públic un cop s’acabin el treballs. Té un pressupost de 85.000 euros.

El nou mirador estarà tres metres per sobre el nivell de l’estació dels FGC i articularà els dos trams remodelats d’escales que connectaran la plaça de l’Estació amb el carrer de l’Església. Aquest accés peatonal presenta actualment un desnivell molt pronunciat, que amb la nova urbanització suavitzarà el seu recorregut amb un traçat d’escala-rampa en diagonal diferent a l’actual.

Per tal de garantir l’accessibilitat a la plaça-mirador de les persones amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes, es crearà un altre accés a l’espai en forma de rampa que s’iniciarà a un punt de la vorera de la rambla Mossèn Jacint Verdaguer.

A la façana de la rambla, on s’habilitarà aquesta rampa, també s’intervindrà per evitar possibles despreniments, atès el fort talús que presenta el terreny. La solució proposada és la col·locació d’una malla de fibra de coco i un sembrat que crearan una catifa verda tapitzant.

Restriccions

Plànol on es veu l'espai de la nova plaça FOTO: EMD Valldoreix

Per evitar qualsevol accident durant els treballs, que tindran una durada de 2 mesos, l’EMD ha previst que entre el dies 11 i 22 de desembre se suprimeixin les dues bandes d’aparcament de la rambla Verdaguer, entre la plaça de l’Estació i el carrer d'Espígol (el tram comprès entre el BBVA i el forn de pa), mentre que es mantindrà el carril de circulació de vehicles com fins ara.

Des del 12 de desembre i fins al final de l’obra es tornarà a habilitar la banda d’aparcament a la vorera del costat dels comerços, però no es podrà aparcar a la vorera del costat de les obres. Com a aparcament alternatiu es podrà fer servir la zona vermella habilitada a l’aparcament de Can Cadena.

Terreny on s'ubicarà el nou espai FOTO: Artur Ribera

Més informació
 
Comentaris

Destaquem