Surt al mercat un nou tractament contra la migranya

L'Hospital Universitari General de Catalunya prescriu i administra un tractament preventiu de la migranya

L'Hospital Universitari General de Catalunya ha començat a prescriure i administrar una nova línia de fàrmacs per tractar la migranya. La Galcanezumab actua bloquejant el Gen de la Calcitonina que s'associa amb els episodis de migranya. S'aplica un cop al mes mitjançant una injecció subcutània que pot administrar-se el mateix pacient.
Aquest nou tractament que ja s'ha començat a aplicar, ha sigut eficaç entre els dos tipus de migranya, l'episodi que dura fins a 14 dies al més, i la crònica, que dura 15 o més dies al més i durant almenys 8 dels d'ells es presenten característiques migranyoses.


Els estudis realitzats han demostrat que es redueixen significativament la mitjana de dies de migranya i una millora de la funcionalitat comparada amb el placebo. S'ha demostrat una bona tolerància i pocs efectes secundaris. Amb tot, el tractament permetrà a les persones que pateixen migranya reduir l'impacte que la malaltia té en el seu dia a dia.

 

Tercera malaltia més freqüent entre la població

La migranya és la tercera malaltia més freqüent entre la població i la segona que més incapacitat genera. Es tracta d'una malaltia neurològica que es caracteritza per un fort mal de cap que dura entre 4 hores i fins a tres dies. Solen aparèixer altres símptomes com nàusees, vòmits, hipersensibilitat a la llum i al soroll o trastorns sensorials anomenats aura. Tot això fa que el pacient es vegi davant la impossibilitat de portar una vida normal, passant la majoria dels episodis al llit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem