La Festa Major Alternativa arrenca amb un pregó que reivindica l'emergència climàtica

L'Assemblea pel Clima i l'Horta Alliberada han estat els pregoners de la FMA de Sant Cugat 2023

La Festa Major Alternativa ha arrencat la seva 15a edició aquest dimecres, 28 de juny, amb un pregó que reivindica la necessitat de canvi de la situació d'emergència climàtica. En el marc d'una FMA que porta com a lema "El canvi ja va tard. Seguim assedegades de lluita", els encarregats de dur-lo a terme han estat representants de l'Assemblea pel Clima i l'Horta Alliberada.

Esclat de Festa Major amb els Diables FOTO: Albert Canalejo

La primera a parlar ha estat Rosana Castellón com a representant de l'Horta Alliberada, una comunitat de persones que, després de tres anys ocupant els terrenys de l'avinguda de Cerdanyola, propietat de CaixaBank, pel cultiu d'aliments d'autoconsum, van ser desallotjats el passat 20 d'abril.

Més info: Tres detinguts en el desallotjament de l'Horta Alliberada a Sant Cugat

"La terra no ens pertany, som nosaltres que pertanyem a la terra" ha declarat Castellón, que ha defensat l'Horta com un espai on "60 famílies intercanviàvem productes i coneixements sense ànims de lucre en un solar que abans estava abandonat". A més, també ha afegit que, tot i el desallotjament, "seguim unides i lluitant per continuar el projecte amb la Huerta Rebrota, formant una comunitat que treballa per trobar un terreny on seguir cultivant".

A continuació, des de l'Assemblea pel Clima, Joan Casanova ha anunciat que "massa sovint la lluita ecologista es vertebra des de la desesperança, com si la fi del món fos inevitable i no poguéssim construir un futur diferent, però el futur és incert". En aquest sentit, ha llistat tot un seguit d'incerteses sobre el futur a nivell climàtic, des de canvis socials a col·lapses, passant per desastres ecològics. "No sabem com seran aquests canvis, de manera que tenim una responsabilitat que no podem defugir".

Casanova ha conclòs amb les certeses que sí que té, i és que "tenim recursos limitats i seguir creixent amb el model capitalista actual és insostenible, de manera que calen canvis radicals". Finalment, ha tancat el pregó amb la idea de "posar la vida al centre" i una "Bona Festa Major Alternativa!".

Consulta el programa sencer de la FMA

Dimecres 28 

20 h Pregó de la 15a edició de la Festa Major Alternativa 

20.15 h Sarau folk 

21 h Sopar popular de la FMA 

22 h 15è aniversari de la FMA 

Dijous 29 

De 12 a 15 h Vermut electrònic 

21 h Sopar popular de la FMA 

22 h Concerts amb purpurina. Amb Faggot Hunters, Ruïnosa i les Strippers de Rahola i Roba Estesa DJ Set 

Divendres 30 

21 h Sopar popular de la FMA 

22 h Concerts de la FMA. Amb Bossanaya, Nautas Loop i batalla de discjòqueis locals 

Dissabte 1

D’11 a 13 h Espai d’animació infantil 

D’11 a 13 h Concurs de truites

De 17 a 20 h Batalla de penyes 

21 h Sopar popular de la FMA 

22 h Concerts èpics i cloenda memorable de la 15a Festa Major Alternativa. Amb Petit Kaos, Les Kremats i PD Zitas 

Segueix la Festa Major amb el TOT

La Festa Major de Sant Cugat se celebra del 28 de juny al 2 de juliol. El TOT Sant Cugat segueix la Festa Major de la ciutat sense perdre cap detall, i per això ha habilitat el canal TOT Festa Major, en el qual podreu trobar tota la informació, programació i últimes hores de la celebració. 

D'altra banda, a les xarxes socials del TOT (TwitterFacebook i Instagram i WhatsAppTelegram Tik Tok) també hi haurà tota la informació de la Festa Major. A més, també podeu consultar totes les activitats a l'agenda.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem