La FMA presenta programa reivindicant la lluita contra la crisi climàtica i l'antifeixista

La 15a edició de la Festa Major Alternativa tindrà lloc al Parc del Pont de Can Vernet

La Festa Major Alternativa de Sant Cugat tornarà a canviar de lloc aquest 2023. En el seu 15è aniversari, la proposta d'oci alternatiu autogestionada durant els dies de Festa Major, del 28 de juny al 2 de juliol, tindrà lloc al Parc del Pont de Can Vernet, la qual cosa les portaveus de la FMA titllen de "menyspreu institucional" reivindicant poder tenir el mateix espai cada any i que sigui més a prop del centre.

El lema de la FMA d'aquest any és "El canvi ja va tard. Seguim assedegades de lluita", referint-se a la necessitat de canviar el model de vida davant la crisi climàtica i la sequera, però també a la lluita antifeixista, "especialment després dels resultats de les eleccions municipals". En aquest sentit, les portaveus han denunciat l'ús d'aigua de boca per regar el golf, el desallotjament de l'Horta Alliberada i altres desnonaments que estan previstos durant les properes setmanes, com al Bloc Escaleta o Ca la Quica.

Així doncs, la FMA s'ha reivindicat com un espai antifeixista, segur i feminista, amb un protocol de prevenció d'agressions masclistes i LGTBIfòbiques i una formació en aquesta línia que tindrà lloc el dimecres, 7 de juny. Un espai, també, on "entitats i associacions que no tenen cabuda a través de les institucions poden formar part també de la Festa Major".

Programa de la FMA

Des de la FMA es vol crear un programa paritari i "que doni veu a lluites de diferents col·lectius". El dijous 29, per exemple, hi haurà un pòdcast en format de taula rodona amb travestis, trans i persones queer; i el divendres 29, els Premis del Botifler de l'any a càrrec d'Arran. D'altra banda, els diners que es guanyin en els sopars populars aniran a parar a caixes de resistència de lluites com "A l'atzar nosaltres".

El programa també inclourà tallers de twerk i de grafitis, el tradicional concurs de truites i l'habitual batalla de penyes. Pel que fa a concerts, actuaran grups com Ruïnosa i les Strippers de Rahola, Roba Estesa en format DJ set, Tropical Galàxia o PD Zitas. El programa sencer amb tots els horaris estarà disponible més endavant.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem