Últim dia de la Festa Major de Sant Cugat

El 'Paga-li, Joan', i el castell de focs, els plats forts de la jornada

L'últim dia de la Festa Major, menys atapeït que altres anys, tindrà com a grans actes centrals el tradicional ball del vano i el ram, el Paga-li, Joan, i el castell de focs, que posa punt final a la festa, a les 23.15 hores, al Parc del Turó de Can Mates. Durant el dia però, hi ha programades una vintena d'activitats més.

En l'àmbit esportiu tindrà lloc l'última jornada del I Torneig de Vòlei Platja. Els més petits podran gaudir amb activitats com la Festa de l'Aigua o els Granissats a pedals, a l'espai Food&Fun, al Parc Central. En aquest mateix espai a la tarda s'organitzarà la Gran moguda de circ, 'clown' i berenar.

De 16 a 21 hores el Parc de Ramon Barnils serà també l'escenari del III Esdeveniment Intercultural, una mostra cultural llatinoamericana amb gastronomia autòctona, entitats culturals, tallers, activitats i música en directe.

Les entitats de cultura popular i tradicional acomiadaran la festa amb el Seguici de Sant Pere, a les 17.30 hores, i el Paga-li, Joan, a les 20 hores. Per la seva banda, La Lira i la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona oferiran un concert a la plaça de l'Om a les 21.45 hores.

Un dilluns de tradició

'Paga-li, Joan'. FOTO: David Fernández

De tots els actes tradicionals d'aquest dilluns 29 de juny el més santcugatenc de tots és el ball del vano i el ram, el Paga-li, Joan. La dansa es balla cada any el dia de Sant Pere i prové del segle XVIII, encara que s'ha adaptat als temps actuals perquè la ballin com més persones millor.

El Paga-li, Joan es balla tradicionalment a l'Hort de l'Abat - Jardins del Paga-li Joan, al costat del Monestir. El ball estarà acompanyat per la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Si vols saber com es balla aquesta dansa santcugatenca, el TOT t'ho explica amb un vídeo.

Els espais en el mapa

Passeu per sobre de cada espai en el mapa per saber la temàtica i la localització en concret. Font: Elaboració pròpia

La Festa Major al TOT Sant Cugat

Per seguir tota l'actualitat i la darrera hora de la Festa Major de Sant Cugat 2015 a través del web i els dispositius mòbils entreu a TOTFestaMajor.cat. En aquest portal web podreu trobar les notícies, les fotografies, els vídeos i les activitats relacionades amb la festa.

Un any més, quatre perfils d'instagram explicaran la seva Festa Major amb la segona edició de 'La meva Festa Major', una iniciativa conjunta entre @IgersSantcugat i el TOT Sant Cugat.

A més, el TOT Sant Cugat ha publicat el programa complet en format paper el divendres 19 de juny. El programa també el pots consultar a la web del TOT Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem