Ermita de Sant Crist de Llaceres

L'artista Josep Grau-Garriga és l'autor de les pintures murals que encara avui es poden veure

L'ermita de Sant Crist de Llaceres es de construcció relativament recent (segle XVIII) i va ser restaurada al 1956, moment en què l’artista Josep Grau-Garriga va fer-hi les pintures murals que encara avui es poden veure. Fa pocs anys la Penya Regalessia va fer una segona restauració, en l'actualitat aquesta entitat és la que s'encarrega del manteniment de l'edifici religiós. Els darrers anys s'ha recuperat la tradició de celebrar el seu aplec el dilluns de segona Pasqua. Es pot visitar el segon diumenge de cada mes excepte agost i divendres Sant. Es fa missa per Pasqua Granada i el 14 de setembre (exaltació Santa Creu).

Pintures sant crist llaceres grau garriga 1

Pintures sant crist llaceres grau garriga 


Historia
La història explica que al segle XVIII Marià Jaume, apotecari santcugatenc, es desplaçava per les poblacions veïnes proveïnt-se de remeis diversos. Un dia, en sortir de Sant Cugat cavalcant amb el seu cavall, en lloc de travessar el torrent de Llaceres, l’animal seguí torrent amunt fent cas omís de les ordres del genet.
Al cap d’una estona, l’animal s’aturà bruscament i començar a esbufegar, bramar i gratar a terra amb una pota del davant. La vista de l’animal restava fixada en uns arbusts del marge del camí on hi havia un crucifix entre els matolls del camí.

Marià Jaume avisà a l’abat del monestir de Sant Cugat que va voler que el portessin a l’església, creient que devia estar allà com a conseqüència d’algun robatori. El dia del seu trasllat, quan el crucifix arribà al lloc on actualment hi ha l’ermita del Sant Crist de Llaceres ningú el va poder moure.

La gent interpretà que el Sant Crist volia quedar-se en aquell lloc. Finalment, després d’aconseguir el permís dels propietaris del terreny, es construí l’ermita que avui hi trobem.

Localització
Situada a la sortida de Sant Cugat cap a Barcelona per la Rabassada. Localització a Google maps.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem