L’Ajuntament i el Bar Mono treballen conjuntament per preservar l’essència d’El Mesón

El nou establiment conservarà peces històriques de l’emblemàtic local com les rajoles amb dites populars i un rètol d’El Mesón fet de pedra artificial

L’Ajuntament de Sant Cugat i els promotors del Bar Mono treballaran conjuntament per preservar l’essència d’El Mesón. El nou establiment conservarà peces històriques de l’emblemàtic local com les rajoles amb dites populars sobre la cultura del vi i un rètol d’El Mesón fet de pedra artificial. A més, els actuals promotors faran donació al Museu de Sant Cugat d’una mostra dels bancs i les taules típiques del bar, els plafons ceràmics i un rètol interior abans de l’ampliació del local.

Més info: El Mesón s'acomiada de Sant Cugat: repàs als seus 57 anys d'història

L'empresa ha acordat col·laborar en la preservació de la memòria d’aquest establiment, que respon a l’objectiu de les regidories de Comerç i de Cultura, a través del servei de Patrimoni, de preservar els comerços emblemàtics de la ciutat. 

Més info: El Mesón es convertirà en el Bar Mono

S’hi instal·larà també un plafó explicatiu de la història del bar-restaurant i de la seva implicació en la vida social i cultural de la ciutat, a través de les figures de Carmen Rojo, la propietària i fundadora, que va morir recentment, i de Gabriel Ferrater, poeta i intel·lectual que freqüentava el bar i hi duia a terme tertúlies literàries.

Més info: L'Associació Gabriel Ferrater recull firmes perquè es mantingui el nom de El Mesón

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura, s'ha mostrat “contenta" de veure la "bona entesa i ganes de col·laboració" dels nous promotors del local per mantenir l’essència d’El Mesón, "un espai que ha marcat tota una generació de santcugatencs i santcugatenques i que forma part de l’imaginari col·lectiu de la nostra ciutat”.

Més info: El Mesón de Carmen Rojo

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem