800 X 10 = SOLIDARITAT

La realitat que viu una part de les persones de la nostra ciutat

Si el conegut matemàtic grec Euclides d'Alexandria (ca.325 – ca. 265 aC), autor d'Elements de Geometria, una de les obres més importants i influents de la història de les matemàtiques hagués llegit aquesta igualtat, que la multiplicació de dos nombres era igual a una paraula, segurament no hi hagués estat d'acord. Molts de nosaltres tampoc, sense cap explicació, que raoni el seu significat.

El mes passat va fer cinc anys (novembre 2011) es va posar en marxa El Recer de Càritas. El Recer és el nom que es va posar al lloc físic on s'acullen persones necessitades de la nostra ciutat per donar-los un servei concret. Es va començar el servei de menjador, per a 16 persones, que continua funcionant amb discreció i eficàcia, en l'últim any s'han beneficiat 26 persones. El febrer 2012, en aquest espai, es va traslladar el servei de repartiments d'aliments, actualment s'atenen 805 famílies, amb un total de 2.225 persones, amb entregues d'aliments quinzenals, distribuint en tot un any uns 250.000 quilos d'aliments de diverses procedències.

La despesa del lloguer del local, cost del professional, menjar i subministraments representa uns noranta-sis mil euros l'any. El servei del professional pel menjador és per acollir les persones, escoltar-les, acompanyar-les en un procés de restablir la seva autonomia. Se'ls dóna menjar -en una taula compartida- per crear un diàleg entre ells i l'equip que els acull.

El que acabo d'exposar és la realitat que viu una part de les persones de la nostra ciutat, malgrat que molts altres no ho coneixen o no s'ho acaben de creure. Atendre aquesta realitat és el que entenem per SOLIDARITAT. Compartir amb els que ho necessiten es pot de fer de moltes maneres. Hi ha qui pot implicar-se personalment i dedicar-hi un temps. Però hi ha qui, en aquests moments, altres obligacions no li permeten dedicar un temps. Poden ajudar econòmicament, que avui és també un gran ajut.

Sense haver d'anar a consultar cap llibre d'Euclides veiem que es pot ser solidari aportant els diners que falten per cobrir la despesa. Fórmula: 800 persones o famílies que aportin 10 euros al mes, donen els 96.000 euros l'any. Aquesta campanya la vam començar fa 4 anys, tenim uns 400 amics del RECER, que aporten 10 euros al mes. Ens en falten 400 més. T'animes a ajudar als més necessitats? Connecta amb Càritas tel.936742907, per omplir la butlleta.

Per cobrir la meitat que falta, sort en tenim d'entitats i persones que, puntualment, aporten els diners per continuar atenent les persones necessitades. Moltes gràcies a tots.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem