Gràcies, Sílvia

Els noms de les persones ens agraden més o menys en funció de la persona concreta que coneixem que el porta

Sílvia és un nom de dona, d'una santa italiana, nascuda a Messina, que se la defineix per la seva pietat i la seva bellesa. És un nom llatí que vol dir "del bosc". Els noms de les persones ens agraden més o menys en funció de la persona concreta que coneixem que el porta. A mi, per sentiments personals, sense entrar amb més detalls, és un nom que m'agrada.

Si en aquest nom hi posem al costat el cognom de Flury, ens apareix una senyora nascuda a Basilea (Suïssa), fa uns quants anys, educada a Biel (en alemany) i Bienne (en francès)- pel fet que el seu pare hi tenia una fàbrica de rellotges-, Viena, ciutat suïssa que és una de les tres en tot el país que tenen doble llengua oficial: l'alemany i el francès. No cal afegir que ella és poliglota. A més un dels seus avis tenia molta "tirada" cap a Catalunya, per això hi va venir gràcies els seus pares, on va trobar, en el seu dia, al seu actual marit.

És a Sant Cugat des de fa prop de cinquanta anys, i ha fet per la ciutat serveis públics i privats, en benefici del poble. Serà pels seus orígens, o pel bé que s'ha arrelat a casa nostra, o per les dues coses, la Silvia Flury és una persona rigorosa, compromesa i eficient. Avui voldria parlar de l'última responsabilitat que està duent a terme: La Presidència de La Llar d'Avis de la Parròquia, és a dir: La Llar.

És presidenta des de fa 8 anys. Durant el seu mandat, i gràcies al generós llegat del Sr. Juan Auladell Serraboguñá, s'ha pogut restaurar la casa en dues etapes: la primera, bàsicament refer la taulada i reforçar la paret que dóna al carrer del Torrent de la Bomba. La segona, reforçar el terra del primer pis per poder-lo utilitzar, posar-hi l'ascensor, adequar els serveis, l'entrada de la planta baixa i el teatre, com a feines més importants. Totes aquestes obres van permetre la celebració del centenari de la casa (1914-2014) d'una forma digna.

Aquesta casa restaurada i renovada ha permès posar l'accent en "obrir La Llar al poble", és a dir, donar-la a conèixer perquè la gent gran vinguí i s'hi trobi a gust, per poder gaudir i compartir. És evident que tota aquesta tasca d'obres i de filosofia, la Sílvia, ho ha aconseguit gràcies a l'ajut de la Junta Directiva, que farà el dijous vinent, 10 de novembre 2016, a les 17.30, l'Assemblea Ordinària, pel canvi estatuari de la Junta.

Ara bé, la feina ben feta, el seu lideratge, la seva dedicació, la seva empenta, fa que el poble de Sant Cugat i especialment la gent gran, li diguem de tot cor: Moltes gràcies, Sílvia!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem