Amb la calor, jocs a l'exterior

Durant l'hivern esperem amb candeletes que arribi la calor de l'estiu i, després, al juliol ens veiem limitats pel fort sol i la calor

Els parcs són massa calorosos i busquem alternatives amb aigua i refrescants pels nens i nenes de Sant Cugat. Sempre són bona opció, piscines i platges evitant les hores de màxima exposició al sol, però pensem que a casa o a l'escola també podem aprofitar per jugar amb elements que l'hivern no ens permeten tant.

L'aigua i sorra protagonistes d'aquests dies. Aigua en piscines, en safates per jugar amb embuts, coladors, xeringues... aigua en forma de gel, en glaçons o grans blocs, amb tresors amagats al seu interior, molt divertit i refrescant.

Fem un mar amb elements naturals, amb esponges marines, petxines, petits troncs... Construïm petits vaixells amb envasos de reciclatge, taps de suro de diferents mides i formes. Fem circuits amb ampolles i tubs, molinets i coladors, per fer-hi passar l'aigua i veure com puja i baixa.

Mànegues foradades per crear una pluja sigui per terra o enroscada als tendals... Experimentar amb l'aigua barrejant diferents materials, sorra, farina i sal... Una altra manera d'explorar amb els sentits.

I perquè aigua? Per les seves qualitats, veureu...

Serveix per a totes les edats perquè se la poden posar a la boca. És un element natural, que ja els hi va bé als nostres nens que viuen, sense voler, en un món molt plastificat. És incomptable, és a dir, només es pot mesurar a través de volums, per això ens aproxima a una prematemàtica que sovint no tenen a l'abast els nens i nenes d'aquesta edat. Per tant, important donar elements amples i estrets, grans i petits, amb forats i sense, en estat líquid i sòlid... de totes les maneres que la nostra imaginació ens permeti.

Al Sol Solet, dediquem l'estiu a l'aigua. El nostre pati s'omple de totes les experiències que puguem oferir als nostres nens i nenes amb aquest element, ens refresquem i ens ho passem la mar de bé! Bon juliol.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem