Aparcaments a Valldoreix

El passat mes d'octubre l'EMD inaugurava un nou aparcament, a can Cadena, molt a prop de l'estació, amb 150 places.

L'any 1969 l'Entitat Local Menor de Valldoreix, remodelà la plaça de l'estació i construí un aparcament per a un centenar de cotxes. L'aparcament donava resposta a la nova realitat de Valldoreix amb un increment de la població resident que treballava a Barcelona.

L'aparcament tenia unes cobertes metàl·liques per protegir els cotxes dels agents climàtics i a més a més hi havia un encarregat que cobrava les taxes pel seu ús i vigilava els vehicles al llarg del dia. Durant molts anys l'encarregat va ser el senyor Inocencio García Marina, un home amable i cordial molt estimat i recordat per tothom. Ja a principi dels anys 80 l'aparcament es convertí en gratuït i desaparegué la figura de l'encarregat.

El 1985 s'amplià l'aparcament amb 95 places més. Amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat, s'ordenà l'entorn i s'asfaltà el carrer Bruc, millorant l'accés i sortida del barri de sant Jaume i creant tota una zona d'aparcament en bateria inaugurat al juny d'aquell any.

Les fortes nevades del dijous 30 de gener de 1986 enfonsaren la marquesina de l'aparcament atrapant als nombrosos cotxes que hi havia estacionats. El novembre de 1994 s'enderrocà una petita caseta que ocupava part de l'aparcament i es reordenà l'espai ampliant les places. Finalment l'any 1999 amb la remodelació de tot l'entorn de l'estació, es pavimentà l'aparcament i es reordenaren les places existents.

Totes aquestes places són ocupades, cada dia, per gent de Valldoreix, els menys, però sobretot de Mira-Sol, Sant Cugat, Rubí i d'altres poblacions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem