Els Maristes de Rubí, una escola de Sant Cugat?

De Sant Cugat, durant els anys 70 i 80 del s. XX, un bon nombre de nens van ser alumnes d'aquesta escola rubinenca

Aquests dies, l'escola dels Maristes de Rubí celebra el seu cinquantè aniversari. L'edifici original, destinat a Escoles Graduades Municipals, va ser projectat per l'arquitecte Francisco Portillo y Quintana (1897-1968), iniciant les obres el 1936. Amb l'esclat de la guerra, les obres quedaren abandonades.

L'any 1963, els Germans Maristes adquiriren els terrenys amb les runes del centre escolar projectat. Durant els anys 1965-1966 els Maristes efectuaren les obres del nou edifici. El curs 1967-1968 s'iniciaren les classes de 3r i 4t de primària, sols per a nois, amb 75 alumnes i sota la direcció del Germà Honorat Pujol Juventeny (1905-1985). Al mateix temps, una part de l'edifici funcionà com a seminari marista

El curs 1968-1969 ja es van obrir tots els cursos de primària. Tot i que la major part dels alumnes eren de Rubí, la qualitat de l'ensenyament i el to progressista dels germans maristes i dels mestres van fer que l'escola tingués bona fama i prestigi en les poblacions veïnes.

De Sant Cugat, durant els anys 70 i 80 del s. XX, un bon nombre de nens van ser alumnes d'aquesta escola rubinenca. Diversos autobusos recollien els nois per diversos punts de Sant Cugat i els portaven cada matí a Rubí. A la tarda, els autobusos tornaven els nois. Un d'aquests autobusos era el de Joan Puig, de Valldoreix.

Els autobusos s'omplien de seguida, especialment per famílies amb 3 o 4 germans, com els Gavaldà, Batet o Furones que es feien notar. Ja a l'escola, en algunes classes, els santcugatencs eren més del 20%. Uns centenars de santcugatencs van ser alumnes dels Maristes de Rubí.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem