Són atacs homòfobs, sí

'Sant Cugat i La Corunya, tan lluny, tan a prop, són dues coordenades del mateix símptoma: una homofòbia present a la societat'

També ha passat a Sant Cugat, sí. Al crit de «maricón», dues persones van colpejar l'Àngel una nit de la Festa Major fins a perdre el coneixement. Tot i la gravetat dels fets, per sort no hem hagut de lamentar un final de l'agressió tan tràgic com el que ha costat la vida a Samuel, a La Corunya, en un acte de violència extrema que costa d'assimilar.

Més info: Denuncien una agressió homòfoba durant la Festa Major de Sant Cugat

Sant Cugat i La Corunya, tan lluny, tan a prop, són dues coordenades del mateix símptoma: una homofòbia present a la societat i que darrerament ha generat una onada d'agressions contra el col·lectiu. Hi ha més agressions, ara? Sempre n'hi ha hagut, però les dades ens diuen que sí: des del gener de 2021 l'Observatori contra l'Homofòbia n'ha comptat fins a 113 a Catalunya. I per què n'hi ha més? A ningú escapa que l'extensió de discursos d'odi i la consolidació d'espais polítics amb discursos que ataquen determinats col·lectius (migrants, col·lectiu LGBTI, etc.) són terreny adobat perquè els agressors se sentin impunes i, en certa manera, reforçats. En paral·lel, la visibilitat més gran del col·lectiu LGBTI, que fa anys que reclama una ampliació de drets, fa que al carrer ara campi més gent que mai disposada a fer mal, a intimidar, a agredir verbalment o físicament.

Aquesta és una lluita que no hauria d'afectar només el col·lectiu. És cosa de tothom: no només hem de condemnar les agressions, que també és clar, sinó que ens hem de comprometre individualment i col·lectiva a eliminar qualsevol forma de discriminació de persones i treballar perquè la igualtat de drets sigui una realitat, no només bones paraules. Ens hi va la llibertat. Ens juguem que guanyi l'odi, i l'odi no pot guanyar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem