Cal Castillo i la granja escola

Quan es va començar a parlar de Cal Castillo era per dir que no complia la normativa. Vaig pensar que, després de tants anys d'acollir animals, semblava una mica tard per plantejar el problema.

Quan en una entrevista que se li va fer al senyor Castillo, ell es mostrava econòmicament d'acord amb l'Ajuntament i afegia que es trobava gran i una mica cansat per seguir la feina d'acollir animals, vaig veure el motiu humanament més vàlid per a la intervenció del consistori.

Que es pensés muntar una granja escola en aquest recinte em va semblar una bona idea. Els escolars del nostre poble podrien prendre contacte, conèixer com són i quines característiques tenen els diferents animals que hi viuen. El que em va sobtar és que els veïns de Sol i Aire no veiessin amb bons ulls aquesta iniciativa.

En els meus 33 anys de fer de mestre, sempre he portat els meus alumnes de colònies –convivències, dèiem nosaltres, en tant que l'objectiu principal que teníem era la convivència entre companys, mestres i monitors– i moltes vegades anàvem a granges escoles.

Pel que jo he pogut veure al llarg d'aquest temps, n'hi ha de dues menes. La casa de colònies que té animals i entre els seus tallers hi ha el de conèixer i tenir cura d'aquests. I la granja que rep escolars durant unes hores i dóna a conèixer l'activitat que fan. A més, durant els caps de setmana fan la mateixa feina a grups familiars.

No entenc quin trasbals pot ocasionar aquesta activitat al barri. Un autocar que puja amb canalla? La quitxalla que juga i crida?

Desconec el projecte de la Casa de la Vila, però una granja escola no dóna per a més lectures. Se sap realment què és aquest tipus d'activitat? Potser caldria saber què pensa fer l'Ajuntament quan diu granja escola i explicar-ho als veïns...

Més informació
 
Comentaris

Destaquem