Cara a cara sobre el Pacte per la Nit

Josep Baeta i Mercedes Muñoz protagonitzen el cara a cara d'aquesta setmana

Josep Baeta. President Gremi de Restauradors de Sant Cugat
“L’oferta lúdica nocturna s’havia anat restringint fins a ser insuficient”
Sant Cugat ha de ser una ciutat viva on convisquin persones, activitats econòmiques, comerços i activitats culturals lúdiques. Els darrers anys, l’oferta lúdica nocturna s’havia anat restringint fins a ser insuficient afavorint la concepció de ciutat dormitori i tranquil·la. Però som un dels municipis de Catalunya on més gent jove hi ha, població que creix i que necessita uns espais i unes activitats, els quals havien de cercar en altres municipis.
El Pacte per la Nit ha estat una iniciativa de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament amb la intenció de racionalitzar l’activitat lúdica nocturna. Hem tractat temes com activitats multitudinàries a espais públics, horaris, tipus d’esdeveniments, seguretat, convivència amb el descans dels veïns, didàctica o oferta d’establiments d’hoteleria. Hem participat les associacions de veïns, gremis de restauració, associacions culturals i de joventut, partits polítics i la Policia Local. S’han escoltat totes les parts i consensuat el resultat final.

Mercedes Muñoz. Gerent bar-karaoke La Bohèmia
“Hem d’aprendre a conviure amb les regles justes per a tots”
L’oci nocturn és una qüestió espinosa que ja fa anys que arrosseguem l’hostaleria, veïns i consumidors en una ciutat que també reclama el dret al descans i el dret a l’oci... i tots tenen raó. En l’àmbit de l’hostaleria hem de torejar la crisi brutal que ens asfixia, la llei anti-tabac que des de la nit al matí ens complica enormement la feina i ens crea la responsabilitat de mantenir a tota costa els nostres carrers en silenci. Quan tens controlat el carrer, el cercle s’amplia i passes a ser responsable del barri. Qualsevol conversa, música o brutícia que apareix és automàticament carregada al nostre compte. L’hostaleria és una activitat comercial que genera milers de llocs de treball. Crea riquesa i és una exigència social. Hem d’aprendre a conviure amb les regles justes per a tots. Els veïns han de ser conscients que Sant Cugat ha deixat de ser un poblet. Ara és una ciutat en plena expansió. Els establiments hem de ser escrupolosos amb les normatives i els transeünts han de respectar el descans dels seus conciutadans.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem