Diàleg i debat

'És clau arribar a una política de consens respecte de les precaucions, anhels, esperances, les il·lusions reals, feta des de l'empatia, el coneixement i el sentit comú'

A principis d'abril s'ha presentat el treball de l'Observatori Sociològic, en el que s'han fet públics els resultats de l'enquesta, que mostra que a la majoria dels santcugatencs no els preocupa "gens" la immigració. Aquests posen de manifest les postures polítiques totalment encarades del govern municipal de Junts i Esquerra Republicana vers la CUP.

Més info: La immigració no preocupa a la majoria de Sant Cugat, segons l'Observatori Sociològic

Els primers per esgrimir la pretesa preocupació que es viu en Sant Cugat per la immigració, i els segons per carregar contra el govern municipal, per tergiversar la realitat vers uns interessos partidistes que van més enllà del municipi.

Tothom, jo també, es posiciona enfront d'aquest tema social, humanitària i políticament important, tot i que gens transcendent pel dia a dia de qui viu, malviu, treballa, descansa, creix, envelleix, gaudeix, pateix... a Sant Cugat. Així, més enllà del posicionament, es veu clarament, que hi ha més debat que no pas diàleg.

Debat és quan dues parts es contraposen i intenten demostrar que l'altra està equivocat, mentre que el diàleg és col·laboratiu, fent que les diferents parts involucrades, treballin juntes per aconseguir una comprensió compartida dels fets que ocupen i preocupen. Es porta massa temps en l'error conceptual de què cal guanyar a l'altre, quan el realment important és trobar espais compartits per idees i fets.

El diàleg aspira a la multiplicació de perspectives, just al contrari del debat, que la singularitza. Si hi hagués racó de pensar per polítics, segur, que al cap d'una estona, es veuria clar que per gestionar una ciutat de 100.000 persones, cal diàleg, molt, i també debat, poc. És clau arribar a una política de consens respecte de les precaucions, anhels, esperances, les il·lusions reals, feta des de l'empatia, el coneixement i el sentit comú. Cal ofici i compromís pel poble, no pel partit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem