El benestar animal

Ara que a Sant Cugat la Normativa del Benestar Animal ja està gairebé enllestida, em permeto fer algunes reflexions

En una ciutat on les mascotes són tan nombroses, són necessaris tot un seguit de normes per a la convivència d'animals i humans. No totes les persones senten les mateixes sensacions davant un animal i hem de ser respectuosos amb els uns i els altres.

A casa en tenim tres de gossos i una gata. Conviuen amb harmonia i tenim cura que no els falti ni aliment, ni lloc on reposar, ni atenció veterinària, ni higiene. Em trobo de vegades que, quan venen amics a casa, no a tots els fa la mateixa il·lusió tenir-los a la vora. Llavors, quan arriben aquests convidats que senten angúnia o els fan por els animals, procuro mantenir les meves mascotes al marge. Perquè casa meva és també casa dels meus amics.

Trobo tanmateix que a Sant Cugat hi ha mascotes que viuen millor que les persones. I no és que hagin de viure pitjor; però, tampoc millor. Les veus pel carrer amb els seus collars luxosos, menjant "delicatessen" i dormint en un jaç que ja voldrien els sense sostre.

I si penséssim una mica més en les persones, en els sense sostre, en els refugiats, en els que s'ho passen malament? Tampoc caldria abandonar els animals, per a preocupar-se un xic més de la gent...

Més informació
 
Comentaris

Destaquem