La meva lectura de la mostra

Molta gent ha parlat sobre aquesta 23a. Mostra de Teatre a Valldoreix. Se n'ha parlat molt i bé.


Ara que ha acabat tot, us vull confessar que hi havia una doble intenció. Per una banda, oferir teatre de qualitat com hem fet sempre i per l'altra demostrar que a casa nostra hi podem trobar-lo.



El procediment que a Espiral hem seguit en edicions anteriors és el següent. Primerament fem una crida a través de la Federació de Teatre Amateur. De les 15 o 20 propostes que rebem fem una tria prèvia de les que ens fa més pes. Li demanem al director tècnic si són possibles els muntatges i, finalment fem la tria final. Tot un procediment que requereix hores de visualitzar els C D enviats, discussions artístiques i tècniques i contestar a tots els grups elegits i no elegits.


En canvi, aquest any ens hem centrat entre grups de casa. Només havia una excepció, Punt i Seguit Teatre de Terrassa amb el que ens havíem compromès i que mai no ens ha fallat.


Vam fer venir la Marta Uxan del Taller de Teatre Sílvia Servan amb el seu "Diàleg de minyones"; vam cridar en Xavier Tor amb "Príncipe azul"; vam convidar a en Jaume Pla, que inicialment havia de fer "Risiñol, Aranjuez 1931" i que la vam canviar per "Abans que pugi el teló". Aquesta obra la vam dedicar a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer amb seu a Sant Cugat. La seva labor al poble, s'ho mereixia.



Van aconseguir un nivell interpretatiu molt elevat. Tant, que, quan havíem de cloure la Mostra amb la nostra "Ratera" ens feia una mica de basarda el repte. Aconseguirem estar a la mateixa alçada? Pels comentaris del públic en acabar la nostra obra, sembla que sí. Nosaltres vam baixar de l'escenari contents i satisfets del treball.



I què es desprèn de tot això? El que volíem demostrar: que a casa nostra les companyies de teatre tenen un nivell molt alt. I encara hi ha grups que es van quedar en cartera. Que mereixem unes condicions de treball millors i que hauríem de tenir una presència al poble més gran. En aquest sentit veig amb esperança la labor de les Taules de teatre, de dansa, de música i de cant. I també és esperançadora la sensibilitat mostrada des de la regidoria de Cultura envers aquestes disciplines.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem