El moment d'exigir un immediat exercici de lideratge polític

El procés català ha estat la prova del cotó, per conèixer que el franquisme mai ha marxat

Aquests darrers dies seguim presenciant al nostre país, una vulneració flagrant dels drets més fonamentals, que posa en perill l'estat de dret i tots els principis que amb tant d'esforç, durant tantes generacions, s'han anat construint. El procés català ha estat la prova del cotó, per conèixer que el franquisme mai ha marxat.

Som conscients del dolor i de la indignació que causen les decisions de l'Estat espanyol, no només als ostatges polítics, presos o exiliats, i als seus familiars, sinó a totes aquelles persones que defensen els valors republicans en un estat de dret.

Arribats a aquest punt, les forces lleials a la República hem de saber trobar les solucions adequades al conflicte de repressió i venjança de l'estat espanyol. I aquestes no poden venir només des del victimisme i la queixa. És el moment d'exigir un immediat exercici de lideratge polític, que aporti una solució a la situació actual que viu el país.

Hi ha una majoria independentista al Parlament, amb un mandat molt clar, i hem de poder constituir un govern republicà, ja sigui amb la restitució del govern legítim, un govern de concentració, o un govern transitori, lligat a fer efectiu el desplegament de la República. En cas contrari, la convocatòria d'unes noves eleccions, seria un fracàs absolut davant de tota la ciutadania.

Tenint tot l'Estat en contra, exercint violència judicial i política, ha estat un petit miracle que els ciutadans de Catalunya hagin refermat la majoria parlamentària. Aquest és el bé més preuat, què no podem deixar escapar de cap de les maneres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem