El moviment a les nostres vides

Cada any, a l'abril, celebrem el Dia Internacional de la Dansa, amb una programació intensa i dinàmica

El moviment, ballar, és realment sa. Molt sa. Per a la ment, i per al cos. Tant fer-ho com contemplar-ho, veure-ho i fer que el nostre cos es mogui per dintre.

El moviment no sempre és evident. És suggeridor, enriquidor i constructor de metàfores estètiques que creen un món al qual només es pot accedir per la dansa, pel moviment, per l'estètica.

Cada any, a l'abril, celebrem el Dia Internacional de la Dansa, amb una programació intensa i dinàmica, amb una Mostra de les escoles de dansa de la ciutat, i una programació d'espectacles i d'activitats al seu entorn que fan que el moviment sigui el gran protagonista. Cada dia hauria de ser el dia de la Dansa, del Moviment.

El 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa (DID) per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d'abril de 1727), considerat el pare del ballet modern. Cada any el DID converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l'esforç de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni. El DID també és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per aproximar-la a tothom, difondre-la, acostar-la, viure-la.

Sant Cugat Balla és el programa d'activitats que tot l'any aplega i posa sota el seu paraigua tot allò que té a veure amb la Dansa i el Moviment. Enguany del 24 al 30 d'abril, es fa a la ciutat entorn d'aquesta commemoració una programació excelsa, propera i dinàmica, completa per gaudir i aproximar la dansa.

A Sant Cugat, però, tenim la sort de viure i gaudir de la dansa de manera estable sota el nom, com dèiem, de #SANTCUGATBALLA (podríem dir tot l'any, amb èpoques a més intensitat que altres). Al Teatre-Auditori i al Teatre de Mira-sol podem contemplar i aplaudir espectacles de gran nivell de dansa, amb els assaigs oberts abans de les funcions del @TeatreAuditori, les classes magistrals de grans artistes i les Hores de Dansa al Cafè Auditori.

Aquesta temporada, a més, l'acabem amb un esdeveniment de dansa i música sublim. L'estrena a Catalunya d'El Quijote de la Compañía Nacional de Danza, dirigit per José Carlos Martínez, amb música en directe per part de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. Abans també rebrem la visita de Brodas Bros amb l'espectacle Vaivé, moviment amb la música tradicional.

La Dansa és una porta oberta per a tothom, on cadascú de nosaltres trobarà el seu moviment, intern o extern, o ambdós a la vegada. Gaudiu-la sense por!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem