Esport a Collserola

En el TOT paper de la setmana passada hi ha un magnífic article de Pere Fernández sobre propostes a fer a Collserola. En concret de senderisme i esport.

És bo convidar la gent a què es mogui, que faci esport. Sobretot, si no te l'agafes com a una obsessió i deixes temps per a treballar també el cap.

Afegeix uns consells pràctics molt encertats. Si de cas, jo afegiria que, quan surts per Collserola a córrer, si no estàs habituat, hauries de fer una iniciació gradual i no voler-lo assolir tot en un dia.

Referent a les rutes en bicicleta les trobo assenyadament esglaonada i, sobretot, tria pistes raonablement amples. Ve a tomb perquè, amb la massificació d'aquest esport els caps de setmana a Collserola, si se t'acut d'anar a peu, has de parar compte.

És veritat que generalment els ciclistes són educats i vigilen. Però, cada cop més sovint, trobes algun intrèpid que baixa com un boig per dreceres on et penses que no passaran. Si aconsegueixes evitar el xoc, estàs de sort. Ara, l'ensurt no te'l treu ningú de sobre.

Arribats aquí, penso que no estaria de més obligar que les bicicletes portin un enginy acústic tant a ciutat com a muntanya.

Davant de casa meva tinc un carril bici. Com que el carrer fa pendent, quan van de baixada et passen fregant. Ja vas amb compte, però, tot i així, com que no fan soroll, no te n'adones fins que els tens a sobre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem