Explicar contes a la vora del foc

'No només enganyen a la gent, sinó que tenen el valor de gastar-se una quantitat desmesurada justificant la seva compra amb l'argument de preservació del territori'

Últimament veig els membres de l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat molt desorientats i confusos a l'hora de presentar segons quins projectes urbanístics, on el vall de xifres pressupostades –molt sovint astronòmiques–, desencaixa amb la realitat municipal i social. Un dels exemples el tenim amb la voluntat d'adquirir la propietat de la Masia de Torre Negra on el ball de xifres ha anat variant a l'alça des del moment en què es va anunciar el projecte.

Més info: Torre Negra podria ser de Sant Cugat el desembre

Primer van dir que oferien 2 milions d'euros, després del rebombori que va generar el fet de gastar-se aquesta quantitat per un emplaçament on no hi ha de moment cap projecte per l'ús que se'n derivarà, van declarar que el topall de pressupost per adquirir-la eren 1,8 milions d'euros, i ara resulta que en seran gairebé 3 milions d'euros.

El que vaig veient és que, no només enganyen a la gent, sinó que a més a més, tenen el valor de gastar-se una quantitat desmesurada justificant la seva compra amb l'argument de preservació del territori. Si realment vol preservar el territori que escoltin i considerin les propostes que fem arribar els veïns de la zona i no es gastin els diners dels contribuents per omplir-se la boca.

Un altre desgavell urbanístic que ha fet anar de corcoll a l'Ajuntament és el projecte de Ragull Centre amb el seu ball de números de pisos que tindran els edificis. Segons el seu tinent alcaldia d'Urbanisme Francesc Duch, davant del rebuig veïnal del barri de Sant Francesc per l'alçada d'onze pisos d'aquest projecte, va declarar que estan "en la fase de fer el retorn a la ciutadania i confirmar que la proposta dona resposta a les demandes veïnals".

Més info: Ragull Centre, adeu als blocs d'onze pisos?

Donada l'experiència que hem tingut diverses associacions de veïns amb l'Ajuntament, millor que vagin a explicar contes a la vora del foc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem