Fem-nos-ho mirar

En tot aquest caos hi ha aspectes comuns

Parlar en aquests dies "complicats" d'altra cosa que no sigui El Procés no sembla massa encertat, és clar que sempre es pot fer alguna excepció Trumpera.... o també podem intentar moure les consciències amb el tema "Refugiats".

Però si ens ho mirem tot posant-nos a certa distància, podem descobrir, fins i tot, que en tot aquest caos hi ha aspectes comuns.

No malpenseu abans d'hora, jo no pretenc fer-me el llest o dit d'altra manera fer-me l'intel·lectual català d'esquerres, no, jo sols pretenc pensar en veu alta per si entre tots podem entendre perquè al segle XXI seguim sent tan primitius i forassenyats com quan estàvem menjant plàtans asseguts sobre les rames dels arbres.

Ja sabreu que en la relativitat del temps còsmic d'això fa solament uns quants segons com a molt.

Bé, no ens atabalem amb disquisicions filosòfiques tot adobades de metàfores adients, no. Fem un exercici de deductiva simple que sempre és ho podran criticar amb més facilitat però que, si més no, ens fotrà al davant de la realitat, la cruel realitat.

Ha aparegut un tal Donald Trump al que tot bitxo pensant qualifica d'irresponsable, boix, dretà, etc.

Si, si, tots tenim bones raons per pensar que el reietó del món no sembla el més adient per al càrrec.

Pensament "profund": Resulta que l'han votat els ciutadans, és a dir el poble sobirà... Doncs "¡a joderse!" Com diuen en castellà.

Tenim al Sr. Rajoy, president del PP nostre de cada dia i garant de "la España una grande y libre", corrupte, etc. I cada dia amb més suport de la ciutadania.

Pensament "profund": "¡a joderse!" El Brexit. Com és possible que els anglesos fotin el camp tot votant a favor de marxar del paradís Europeu? És que el jovent no va anar a votar... (Segur que un concert de roc és molt més interessant que la maleïda política...)

"¡A joderse!"

Mario Dragui, president del BCE, ex del Golmand Sachs, responsable de l'enganyifa dels grecs en els comptes a la UE. Si mireu un bitllet d'euro veureu que hi posa la seva firma (encara que jo penso que el logotip del Goldmand Sachs seria molt més bonic...)

Pensament profund: Quins collons!

Així podríem anar fent aquestes "profundes" reflexions i/o comparatives i veuríem que tot el que ens passa ens ho creem nosaltres mateixos i que tot el que veiem és la radiografia de les nostres mancances en l'àmbit social, moral, ètic, i etc., etc.

Tot el que veiem diàriament no és més que la foto de nosaltres mateixos.

Fixeu-vos en un tema que aquests dies ens toca a tots el cor (mentida...) el drama dels refugiats.

Resulta que tots estem criticant al Sr. Trump i, la veritat, en aquest tema no és el més dolent de la colla, doncs ell no els deixa passar però nosaltres, els demòcrates europeus no és que no els deixem passar és que els tornem amb sacs de plàstic o els enterrem al "Mare Nostrum" cosa molt més adient i romàntica.

El que us vull dir amb totes aquestes misèries nostres de cada dia, és que almenys acceptem que som el que som. Jo no us ho diré en veu alta, és millor, i també més dur, que ho veieu vosaltres mateixos i tot seguit feu com si haguéssiu tingut un lapsus, un lapsus propi de l'edat per exemple.

Salut

Més informació
 
Comentaris

Destaquem