Festa Major tot l'any!

Aquest passat mes de juny vam poder gaudir de la festa major de la nostra vila, una festa major que cada vegada és més participativa i participada

Una festa major on hi ha espai per tothom, per tots els gustos i edats, i on es pot gaudir d'activitats variades, o almenys això és el que podem veure quan agafem la programació. Però tothom està content? Doncs sembla que no.

Per un costat trobem que hi ha persones a les quals els molesta que les places estiguin plenes de gent ballant o fent qualsevol altra cosa, que de fet crec que és la mateixa gent que es queixa durant la resta de l'any. Per un altre costat trobem la gent que està descontenta amb les (no) facilitats que dóna l'Ajuntament per poder muntar els seus actes, en aquest cas trobem sobretot a les entitats que en un espai o un altre, intenten des del voluntariat aportar el seu granet de sorra a la nostra festa major.

Però primer em vull centrar en les persones que es queixen del soroll que genera tanta gent al carrer participant de les activitats que s'hi fan. Un dels arguments que utilitzen és que l'endemà treballen i el soroll no els deixa descansar el necessari per poder realitzar la seva jornada laboral en bones condicions físiques i mentals, argument que entenc perfectament, ja que jo també treballo fora de Sant Cugat.

Però, ningú s'ha plantejat que potser el problema no són els concerts de festa major - que com a màxim duren sis dies- i que la majoria de la població treballi fora de la nostra vila és una conseqüència del model de ciutat i de país que s'ha construït en els darrers anys? Que si la majoria de la població poguéssim treballar aquí, ens permetria descansar més, ja que com a mínim tindríem festa el dia de Sant Pere?

I si potser les queixes són una conseqüència del model social individualista que ens ha imposat el capitalisme en les darreres dècades, trinxant l'empatia entre nosaltres i la participació ciutadana, a través de les entitats o amb una colla d'amics i amigues? Bé, això només són suposicions meves, que segur no comparteix la majoria de la població inqüestionable, a més, em poden titllar vés a saber de què.

I les persones que estan descontents per la manca de facilitats, o millor dit, per les limitacions i dificultats per part de l'Ajuntament? Que no són conciutadans nostres? Que no es mereixen poder gaudir de la ciutat a la seva manera? Que no aporten res a la nostra societat?

Doncs jo crec que sí que es mereixen més, sobretot respecte i agraïment per intentar fer de Sant Cugat una vila una mica més viva i participativa. Espais com la Festa Major Alternativa o l'espai de cultura popular i tradicional, fan que la nostra festa major tingui un toc de color diferent de les activitats que es puguin realitzar a cops de talonari des d'algun despatx de la nostra institució i això, des del meu punt de vista s'ha de valorar.

Podrien agafar una posició còmoda a la primera dificultat que se'ls hi presenta i participar com a simples espectadores de les activitats que es munten, però no, superen aquestes dificultats i segueixen volent ser protagonistes de la festa. Jo, des de la meva humil columna, les animo a seguir sent protagonistes.

També és cert, que a la comissió de festa major, hi ha persones que treballen des del voluntariat per tenir enllestida la festa en la seva totalitat o globalitat, a totes elles moltes gràcies.

Ara bé, també vull demanar a les nostres veïnes i veïns, que siguin més respectuoses, tant per festa major, com tot l'any. Així com demanar-li a l'Ajuntament que faci l'esforç de facilitar que les entitats pugui fer les activitats al carrer durant la resta de l'any.

Crec que tenir les nostres places i carrer plenes de vida i activitats, fomenten les relacions socials i ens ajuden a tenir una societat viva tan social com culturalment.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem