Feixisme mai més, enlloc, contra ningú!

Ja no tenim por, que ara, ha arribat l'hora que llencem aquesta ideologia a la paperera de la història

En el darrer ple de l'Ajuntament, Arran va portar diverses plaques de carrers de Sant Cugat que porten el nom d'alcaldes de l'època franquista, com són en Nicolás Villar, en Josep Barnils i en Pau Muñoz. Arran d'aquesta acció simbòlica d'aquesta organització juvenil, la nostra alcaldessa va decidir obrir un expedient sancionador contra elles, obviant que hi ha una llei de la memòria històrica, que estableix sobre els símbols franquistes que els escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d'exaltació personal o col·lectiva de l'aixecament militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura hauran de ser retirades dels edificis i espais públics. Cosa que l'equip de govern de la nostra ciutat no ha fet i a sobre ara vol sancionar al jovent per fer una acció simbòlica com la que han fet.

Però el feixisme no és una cosa del passat, actualment podem observar com el feixisme va creixent arreu dels Països Catalans i a Sant Cugat no podem mirar cap a un altre costat com si aquesta xacra no anés amb nosaltres. Aquestes darreres setmanes, hem vist com el CSA l'Obrera de Sabadell ha patit diversos atacs per un col·lectiu feixista de la nostra comarca. Si, el feixisme sembla que torna a aixecar el cap per les ciutats del Vallès Occidental, perquè, com deia Gramsci, "el vell món es mor. El nou triga a aparèixer. I en aquest clarobscur apareixen els monstres."

Doncs sí, en aquests moments on la crisi sistèmica del capitalisme sembla que està portant aires de canvis polítics i socials profunds en la nostra societat, és on comença a aparèixer el feixisme, i nosaltres hem d'estar preparades per desterrar-lo definitivament i sense deixar cap escletxa a què pugui reaparèixer en un futur.

Perquè el feixisme no només és perillós quan té el poder, també ho és quan no el té, dia a dia al carrer, on és protagonista de moltes agressions xenòfobes, masclistes, homòfobes... Carrers on moltes vegades campen amb total impunitat per sembrar la por a les persones que no som ni volem ser com ells.

Però els hi hem de dir ben clar i català, que ja no tenim por, que ara, ha arribat l'hora que llencem aquesta ideologia a la paperera de la història, sense oblidar mai, perquè tenim memòria i, encara, tenim familiars enterrats en cunetes i fosses comuns! És per això que no podem permetre que l'equip de govern no retiri d'una vegada per totes la simbologia provinent del franquisme.

I parlant de feixisme, vull recordar el 23è aniversari de l'assassinat del jove Guillem Agulló a mans d'un grup de feixistes, aquest jove maulet, va ser apunyalat a sang freda per entre altres un feixista que anys més tard es va presentar a les eleccions municipals del seu poble pel partit feixista Alianza Nacional. Des d'aquí, vull dir: Guillem Agulló, ni oblit ni perdó! La lluita continua!

Feixisme mai més, enlloc, contra ningú!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem