I La Coordinadora?

La Coordinadora d’Entitats esportives de Sant Cugat va tenir una reunió de presentació amb el nou Regidor d’Esports el 28 de juny d’enguany. Xavier Tizón va exposar la seva bona predisposició envers La Coordinadora i el seu desig que aquesta sigui un referent dins del món esportiu de la ciutat i tenir-la com interlocutora en les qüestions que afectin a l’esport de Sant Cugat.

En aquell moment, ja feia mesos que existia una manca de treball en equip, d’un “kit-kat” en les rel.lacions entre La Coordinadora i l’Ajuntament. Se suposava que aquest parèntesi era fruit de la idiosincràsia política generada pel canvi en el capdavant de l’Ajuntament al Desembre del 2010 i del moment polític que generen les eleccions que van tenir lloc al 22 de maig del 2011.

Després d’aquesta reunió, La Coordinadora va fer arribar a Xavier Tizón una sèrie de temes que preocupaven a les entitats i respecte a les quals necessitaven parlar en conjunt amb els responsables de l’àrea d’esports: volíem conèixer el pressupost econòmic i el projecte esportiu (quins són els objectius del nou regidor i del seu equip, amb quins diners es compta i quin és el programa previst d’actuacions), volíem debatre sobre el paper de les diferents institucions que actuen a l’àmbit esportiu de la ciutat (Clubs, Coordinadora, Omet, Consell Municipal de l’Esport, el C.A.R., les escoles, Casals, d’altres àrees del consistori ….), volíem aclarir l’àmbit d’aplicació dels convenis que es van signar per l’Ajuntament i els Clubs de La Coordinadora al 2006 i la paradoxa en l’aplicació d‘una taxa d’utilització d’espais públics (contraria a l’esperit d’aquests convenis), entre d’altres qüestions que afecten de manera individual a un o a més Clubs.

Dins d’aquestes inquietuds, hi ha una de molt important, que és el nivell de comunicació i de col·laboració i coparticipació de La Coordinadora en les decisions que es prenen.

Bé. Tot continua igual. Lamentablement a data d’avui no hem rebut cap resposta a les nostres inquietuds. Era lògic durant un temps. Després del nomenament de l’Eloi Rovira com a Coordinador d’Entitats, s’ha fet una ronda de reunions amb els Clubs, però res que suposi un canvi en la forma de prendre decisions i en la forma de comunicar-les, pel que respecta a La Coordinadora.

La Coordinadora segueix sense reunir-se amb els responsables de l’àrea des de Novembre del 2010. No tenim notícies directes des de l’Ajuntament, i ens assabentem de tot a través de la premsa. Per suposat, no hem participat en cap decisió que s’ha pres des d’Esports, ni tenim constància del què es vol fer, amb quins recursos es compta, ni quin és el calendari projectat.

És potser hora de canviar aquesta dinàmica de fer tant poc participativa. Sabem que agafar el timó d’un àrea a un Ajuntament com el de Sant Cugat no ha de ser fàcil, però el temps va passant, la vida a la ciutat no s’atura, i cal començar a treballar realment en equip.

És la nostra voluntat i la nostra responsabilitat. Per això encoratjo a l’àrea a convocar de nou a les institucions del món esportiu de la ciutat i donar-les-hi el paper que els hi pertoca.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem