Impulsar és créixer

Una ciutat que ja està en marxa

Sant Cugat té molts actius que la fan una ciutat diferent. La seva gent, la seva empenta, el seu dinamisme… Perquè Sant Cugat és, també, una actitud i una manera de fer. Aquest fort dinamisme, per exemple, fa que Sant Cugat sigui una ciutat altament competitiva en l’àmbit econòmic: actualment genera 63.000 llocs de feina, més que la seva població activa; té una taxa d’atur per sota del 8% i hi ha més empreses que mai, ni més ni menys que 3.100.

Aprofitant aquest talent volem fer de Sant Cugat una ciutat impulsora. Que continuï impulsant el creixement empresarial, les oportunitats laborals, que impulsi l’autonomia personal i la cohesió social. En definitiva, des del govern municipal estem construint una ciutat que ens permeti enfortir el Benestar. Individual i col·lectiu. Dels veïns i veïnes, però també dels barris.

Una ciutat on ningú es quedi enrere. Per això destinarem més recursos que mai per lluitar contra la pobresa energètica i la desigualtat social o per promoure una educació de qualitat. L’any 2017 l’Ajuntament dedicarà 18 milions d’euros en polítiques d’atenció a les persones, el pressupost social més alt de la seva història.

Són molts els projectes que amb l’esforç de tots estem impulsant per enfortir el benestar dels santcugatencs i les santcugatenques. Ja tenim en marxa, per exemple, els projectes per construir una gran biblioteca al Parc Ramon Barnils i rehabilitar el Teatre de La Unió. És una gran aposta de ciutat per promocionar el talent, la cultura i la innovació. Estem construint també un nou pavelló esportiu a la Guinardera, fem més habitatge social, més carrils per a bicicletes, més millores als barris i als parcs d’activitat econòmica...

Estem fent una ciutat impulsora amb estructures de govern i de participació renovades. Que creu que governar és col·laborar. Que escolta, que pregunta i que respon. Una nova governança que aposta per les estratègies col·laboratives amb el ciutadà. En són exemple els pressupostos participatius o el pla de millora del barri del Monestir.

Som ciutat referent i ho volem seguir sent. Però volem liderar responsablement, obrint camins per esdevenir una ciutat saludable, que aposta per la mobilitat sostenible, per l’aire net, per un entorn verd i ben cuidat, en definitiva una ciutat que ens permet créixer individualment i col·lectivament. Una ciutat que ja està en marxa i que des del govern, ja us avanço, que anem per feina

Més informació
 
Comentaris

Destaquem