Mural de vida (III)

Fomentar i valorar el diàleg entre generacions pot ser un petit granet de sorra per fomentar el respecte entre tots

Seguint el que ja és una tradició, aquest serà el tercer any que continua el diàleg entre generacions que va posar en marxa LA LLAR, entre avis i àvies d'aquesta entitat i alumnes – de 8 a 10 anys- de diferents escoles de Sant Cugat.

El primer any hi va participar l'escola Ciutat d'Alba, amb un gran èxit de participació, comunicació i de treball fet, entre alumnes, mestres, avis i àvies. L'any passat hi va participar l'escola Joan Maragall, amb el mateix procediment i participació. Aquest any hi participa l'escola Gerbert d'Orlhac, amb molta il·lusió per part dels nens i nenes i una gran motivació i professionalitat, per part del professorat. A mesura que s'ha anat coneixent l'èxit del projecte moltes escoles hi volen participar. Tothom hi podrà participar.

El projecte consisteix que 5 avis i àvies de La Llar, vagin a explicar records de la seva infància a un grup de nens i nenes de 8 a 10 anys, que escolten amb gran atenció per després fer un dibuix que representi el que els ha agradat més, els ha sorprès més o que expressi què han sentit amb aquelles vivències, treball fet en hores de classe i motivats pels seus mestres, ja que és l'escola la que assumeix aquesta activitat i la porta a terme amb els criteris pedagògics que considera convenients.

Tots aquests dibuixos dels alumnes els interpreta un grup de joves d'Artefakte (Entretallers), que resumeix en una pintura plàstica sobre una base de guix a la paret de La Llar, el carrer Torrent de la Bomba. Passejant podreu contemplar la pintura interpretativa de l'any passat, resumit en 8 dibuixos. A més, al costat, hi ha el dibuix de dos alumnes de l'escola d'Art que interpreten el diàleg entre generacions, amb una nena que fent bombolles parla amb un avi, al que li envia els seus sentiments.

El Mural de Vida, com diu la paraula és viu i cada any s'esborra per posar el resum de les vivències d'enguany. El dia del canvi de pintura, amb la participació de tots els treballs que he explicat, està previst pel divendres 19 de maig 2017, a les 16.00. És evident que el cercle no estaria complet si no hi hagués la participació dels pares i mares, que estan tots convidats al desenvolupament del treball i a la cloenda en l'acte que se celebrarà a LA LLAR (Valldoreix,9).

En moments en què la nostra societat necessita tots els seus components, fomentar i valorar el diàleg entre generacions pot ser un petit granet de sorra per fomentar el respecte entre tots i creure que un diàleg profund és una bona eina per l'entesa entre les persones.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem