Oh, Europa!

Tornen les Lectures a la fresca!

Enguany a les Lectures a la fresca, emergeixen tres europeistes destacats del segle XX. D'una banda, el txec Václav Havel (1936 - 2011), dramaturg i intel·lectual dissident durant el règim comunista que arriba al poder de Txecoslovàquia propiciant una revolució de "vellut". I una vegada feta la segregació d'Eslovàquia, esdevé també el primer president de la República Txeca. Pel camí, deixa d'escriure per dedicar-se a la política. Però, una vegada deslliurat de les seves responsabilitats al govern, torna a l'escriptura amb aquesta meravella de peça, encara no editada ni estrenada al nostre país, que és La retirada, un veritable testament polític en format de vodevil i en clau d'humor. Amb temes tan actuals com la corrupció, la premsa groga, les destrosses ecològiques o la intromissió de la vida privada en els afers d'estat.

D’altra banda, el català Josep Palau i Fabre (1917-2008), és un home amb una producció teatral important. Entre les seves dèries, trobem una autèntica obsessió pel personatge de Don Joan. El Don Joan de Palau és sobretot un subversiu que posa en qüestió tots els valors de la societat. La seva proposta i la meva volen ser un autèntic festival del donjoanisme!

Palau que viu a cavall entre Catalunya i França, entaula amistat amb un dels grans personatges del segle XX, Pablo Picasso (1881-1973) del qual esdevindrà un gran coneixedor de la seva obra. Per això hem volgut recuperar una peça seva sobre el geni pictòric: Homenatge a Picasso. Un recorregut, mitjançant la pintura de Picasso, per l'Europa del segle XX, de la qual Havel, Palau i Picasso són destacats representants.

Bones i fresques Lectures, també per aquest estiu!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem