Recuperem el "Bosc de Volpelleres" com a nou parc urbà de Sant Cugat

La naturalesa té, doncs, un efecte restaurador indiscutible, ja que ens permet desconnectar i relaxar-nos, per afrontar una vida d'estrès

Sant Cugat es caracteritza, entre altres coses, per ser una ciutat que la gent associa amb una bona qualitat de vida dels seus habitants, pels espais naturals que l'envolten, i les seves àmplies zones verdes i parcs urbans. No hi ha dubte que l'experiència en la natura, i la contemplació de paisatges i entorns naturals produeix beneficis i benestar a les persones, i a la societat actual això es valora.

La naturalesa té, doncs, un efecte restaurador indiscutible, ja que ens permet desconnectar i relaxar-nos, per afrontar una vida d'estrès. És per això que en el desenvolupament dels nous barris de Sant Cugat, els espais verds han jugat un paper primordial a l'hora de contribuir a augmentar la qualitat de vida dels seus habitants.

A Volpelleres, a diferència d'altres barris veïns, no disposem de gaires zones verdes, però tenim un espai únic i natural, dins del nostre entorn urbà, el "Bosc de Volpelleres".

Es tracta d'un espai natural, amb una superfície d'uns 64.506 metres quadrats, que hem de preservar entre tots, conservant l'arbrat i vegetació existent, i que cal mantenir net i segur, ja que és el pulmó del nostre barri. Però aquest espai natural s'ha d'acabar d'integrar a la ciutat i a la vida del nostre barri, a fi de donar resposta a aquesta demanda veïnal de més espais verds, on poder relaxar-se i gaudir d'estones d'oci i esport a l'aire lliure. Urbanísticament això ja és així, pel que tan sols cal materialitzar-ho.

És per aquest motiu que, des de fa anys, des de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres (@Volpelleres), anem demanant la transformació del Bosc de Volpelleres en un "parc urbà d'inspiració natural", que contribueixi a millorar la qualitat de vida en el barri i de les persones que el facin servir, i que permeti la realització d'activitats a l'aire lliure, que aportin cohesió social i unitat, i enforteixin el sentit de pertinença a l'entorn on estan ubicats.

Entrar en aquest nou parc urbà natural de Volpelleres ha de ser, sense cap mena de dubte, una experiència saludable, física i emocionalment, que escolliran molts veïns i ciutadans, per passejar, anar en bicicleta, fer running, sigui sols, en parella o amb la família; o per seure en un banc i llegir a la fresca, prendre alguna cosa al "quiosc" del parc, o simplement respirar i omplir els pulmons d'oxigen i contemplar la natura, lluny del soroll i dels mals fums de l'asfalt de la ciutat, i a pocs metres de les seves cases.

Però també ha de permetre la realització d'activitats en grup, com ara organitzar un pícnic amb amics, jugar amb tirolines, a jocs infantils, i fer esport a l'aire lliure, sigui en espais oberts o circuits.

Totes aquestes activitats requereixen, no obstant això, d'una adequada planificació i zonificació del parc, així com de tots aquells elements que siguin necessaris per fer-les possibles. En tot aquest procés, que no ha de ser de cop, @Volpelleres ha d'estar present.

Es tracta, a la fi, de recuperar un entorn natural únic que tenim a Volpelleres, que actualment està infrautilitzat i poc cuidat, per a integrar-lo a la ciutat i a la vida del barri; en el que sigui possible triar entre diversos espais i activitats, de forma que se satisfacin totes les necessitats dels veïns, sense haver de sortir de la ciutat. Si això ho aconseguim, no hi ha dubte que millorarà la qualitat de vida de la ciutat i dels veïns de Volpelleres.

Si penses igual que nosaltres, dóna el teu suport a la nostra proposta pels pressupostos participatius de 2016.

I recorda que amb tu #volpelleresbatega.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem