Rentada de cara

'L'Aràbia Saudita fa uns anys que presenta al món una cara moderna, amable i oberta que no es correspon a la realitat: és un país que vulnera drets humans de manera massiva'

Llegeixo al TOT que Moventis, divisió de Moventia, empresa amb seu a Sant Cugat, posarà en marxa un servei de transport d'autobús interurbà a l'Aràbia Saudita que connectarà 60 ciutats i transportarà 1,5 milions de persones cada any. El contracte, a deu anys i per més de 500 milions d'euros, permet a Moventis esdevenir l'operador internacional de transport amb més presència a l'Aràbia Saudita. Aprofitant aquesta notícia d'impacte favorable per a Sant Cugat, unes consideracions no tan positives.

Més info: Una empresa de Sant Cugat posa en marxa el nou servei de bus interurbà a Aràbia Saudita

L'Aràbia Saudita fa uns anys que presenta al món una cara moderna, amable i oberta que no es correspon a la realitat: és un país que vulnera drets humans de manera massiva. Allà, les dones són ciutadanes de segona, les persones LGBTI pateixen discriminació i poden ser condemnades a mort, els treballadors migrants viuen en condicions de semiesclavitud, activistes i opositors són empresonats i cada any s'executa centenars de persones per decapitació. A més, el país utilitza l'esport com a instrument per a blanquejar la seva imatge pública organitzant grans esdeveniments esportius (Dakar, Supercopa espanyola de futbol, F1): el que es coneix com a «sportwashing».

Lògicament, tothom té dret a fer negocis amb qui vulgui, però des d'una perspectiva de drets humans, empreses i institucions tenen una part important de responsabilitat per identificar i prevenir problemes de drets humans relacionats amb la seva activitat. I a l'Aràbia Saudita n'hi ha molts, de problemes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem