Res de política a la sala de plens

'Els espais públics estan per utilitzar-los. I la sala de plens no ha de ser una excepció. Potser el que cal és regular aquest ús'

Cal reconèixer que les «nostres» dretes són d'allò més creatives. Arran d'una xerrada a la sala de plens de l'EMD de Valldoreix sobre el canvi climàtic, han presentat una moció perquè no s'hi puguin realitzar «esdeveniments que tinguin orientació política o ideològica». L'argument és que l'entitat organitzadora havia donat suport a la candidatura de l'actual president de l'EMD.

Més info: Junts, PP i VOX aproven no cedir la sala de plens de Valldoreix per actes ideològics

El primer que ens podríem plantejar és si, realment, un debat sobre el canvi climàtic és intrínsecament polític o ideològic. A aquestes altures potser el podríem considerar un debat d'utilitat pública, més enllà de qui l'organitzi; llevat que sigui per negar l'evidència del canvi climàtic, que és el que potser voldria algun dels partits que han presentat la moció.

Tot acceptant que qualsevol debat sobre alguns dels problemes que ens preocupen i ocupen és, per definició, polític o ideològic, caldria preguntar-se si aquest és prou motiu per negar la utilització d'un espai públic. És que no es fa política i ideologia contínuament en la sala de plens de l'EMD i de l'Ajuntament? És que no és el lloc on, precisament, se n'ha de fer, de política i ideologia?

En tot cas, la qüestió és que els espais públics estan per utilitzar-los. I la sala de plens no ha de ser una excepció. Potser el que cal és regular aquest ús. Certament, seria impresentable que alguns poguessin fer-hi actes i altres no. Però si s'obre l'ús a qualsevol acte que compleixi uns requisits democràtics i civilitzats, per què no ha de ser possible?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem