Sant Cugat a l’agost (i potser la resta de l’any)

Em sorprèn que hi hagi gent que s’enfada pel soroll i la música forta durant les festes majors

Ja ha arribat el mes d’agost i, com d’altres anys, a Sant Cugat hi ha una desfilada de gent que marxa a les seves segones residències, marxa de vacances a altres indrets o s’afegeix a les cases d’amics. Tot amb la intenció de desconnectar, de carregar-se d’energia per afrontar la resta de l’any, per compartir moments amb els seus estimats, per gaudir del silenci, del so del mar o del vent.

Potser alguns d’aquests ciutadans podrien fer aquestes escapades en moments de celebració al nostre municipi (no és que els faci fora! Però ells estarien més tranquils i deixarien als organitzadors de les activitats una mica de tranquil·litat per realitzar les propostes que volen realitzar per al poble).

Cada any em sorprèn que hi hagi gent que s’enfada pel soroll i la música forta durant les festes majors, em sorprenen la quantitat de trucades a la Policia Local quan fas una activitat de tarda o de nit i que les entitats organitzem per compartir amb la resta de la ciutadania moments importants. I és aquí on enllaço amb la idea inicial i em pregunto: Per què la gent que té una altra residència o la possibilitat de marxar de Sant Cugat no ho fa en moments de celebració a tot el poble? Com pot ser que prefereixin quedar-se a casa amargant-se pel soroll i trucant a la policia perquè ens faci retirar el so com més aviat millor?

Totes les entitats entenem i volem respectar el descans dels nostres conciutadans, tinguin l’edat que tinguin, però per als qui no ho sàpiguen ens hem acostumat a reduir els horaris sol·licitats, a acabar abans qualsevol activitat que ens proposem realitzar i compartir amb tots els santcugatencs, tenim clar que no podem allargar-nos tant com ens agradaria.

Però sembla que cada vegada ens escanyen més i més i finalment Sant Cugat pot arribar a semblar tot l’any el Sant Cugat que és durant el mes d’agost: silenciós, sense gent al carrer, sense massa cosa a fer als vespres. Això sí, amb els camions de les escombraries passant a recollir-les a les hores punta dels dies feiners, amb l'urbanisme circular i poc pràctic del municipi, els pocs equipaments de què disposem per a realitzar actes o esdeveniments a cobert, amb la brossa que deixa la gent fora els contenidors en comptes de dur-la a la deixalleria, un munt de carrers de vianants amb cotxets aturats al mig mentre les mares peten la xerrada i no deixen pas a la resta de gent, amb pocs espais d’aparcament gratuït i una zona blava d’imports elevats...

Amb tot, VISCA SANT CUGAT! I bones vacances.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem