La Floresta ens estima

Aquest cap de setmana passat, el Senglar Cultural de la Floresta va organitzar la 2 Trobada de cultura popular de la Floresta. En aquesta trobada hi van participar: l'Esbart, el Grup Mediterrània, els Diables, Caparrots, Geganters, Castellers i capgrossos de la Floresta.

Va ser una jornada cultural amb molt sentiment i proximitat entre les entitats i també cap a la gent del públic. Totes les entitats teníem moltes ganes d'anar-hi i participar-hi. Ja hi havíem anat l'any passat i el bon ambient que va generar entre les diferents entitats, amb el públic i amb el barri de La Floresta. L'Esbart, amb el seu grup, va fer-nos gaudir de la sensibilitat que desprenen a l'hora de ballar, amb la seva sensualitat i proximitat. Despertaven ganes de ballar de la mateixa manera i gaudir com ho feien els balladors.

El Grup Mediterrània, malgrat els problemes tècnics, ens van obsequiar amb una dansa tradicional. Amb intensitat i amb els seus somriures incansables en tot moment.

Els Diables van poder fer l'espectacle únicament amb els músics, amb els seus tabalers. Ja sabeu els problemes que tenen constantment amb es permisos de foc. Caparrots van fer un parell de balls per animar el públic, amb un parell de portadors força joves, cosa que alegra.

Els Bastoners, que van omplir la terrassa del Casino de bat a bat i van picar amb força fent vibrar el públic amb la seva potència; o bé amb la tendresa dels primers cops dels petits.

Els Geganters van portar el seu petit gegant, en Valentí, perquè els més petits sentissin què era fer de geganter i qui sap si, en un futur, en voldran formar part.

Castellers van fer petites estructures per mostrar com fan els castells i també van deixar que els més atrevits s'acostessin a la pinya o, fins i tot, fessin algun pilar.

Després totes les entitats van fer uns tallers per possibilitar que els assistents a la trobada poguessin provar les diferents activitats.

La gent del Senglar Cultural de la Floresta va presentar un capgròs força representatiu de l'entitat i del barri.

La jornada, malgrat els núvols, va ser molt agradable. Els organitzadors van cuidar les entitats, van organitzar un dinar i una cantada popular de garrotins i altres càntics.

Va ser, de nou, una jornada que reproduïa una petita festa major, amb intensitat, brevetat i més proximitat amb el públic, però ben impregnada pel bon ambient.

A les entitats ens va omplir i agradar, a més ens serveix com a dosi d'energia en aquesta recta final cap a la Festa Major de Sant Cugat, que potser no sempre podem viure amb aquesta complicitat que vam poder viure a la Floresta. Un barri que ens fa sentir estimats.

 Tant de bo ens sentíssim així a tots els barris.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem