Un Sant Cugat funcional per a les persones en el segle XXI

'El preu dels habitatges, no el seu valor estructural i funcional, ha portat a generar una ciutat residencial molt cara'

El nostre municipi és per alguns una àrea residencial i per altres, una àrea d'exclusió de població, en bona part resident. Vàrem créixer molt i mot ràpid i com tots els creixements desmesurats, es van generar grans i greus problemes estructurals, alguns visibles des del primer moment com la xarxa viària interna i la seva interconnexió, i altres que s'han anat fent palesos amb els anys, així les dues autopistes que ens envolten i creuen, que en un moment eren un paradigma de connexió amb arreu, ara són la causa dels elevats nivells de contaminació aèria i sònica, que tenim.

Més info: La població de Sant Cugat creix en 40.000 habitants en 20 anys

Les característiques residencials en exclusiva dels barris, ha comportat nul·la xarxa comercial, baixa estructura social i, per tant, difícil gestió. El preu dels habitatges, no el seu valor estructural i funcional, ha portat a generar una ciutat residencial molt cara, que inexorablement ha frenat als nouvinguts i malauradament, ha accelerat i afavorit la marxa de residents.

Ara, es planteja un Pla d'Habitatge des de l'Ajuntament, que afecta zones agrícoles i industrials (així s'anomenen, altra cosa és la seva funcionalitat), les quals són les úniques, en les que es poden fer actuacions per revertir el procés de despoblament. Cal, però anar en compta, en no generar processos especulatius, massa visualitzats en la història.

Més info: Sant Cugat vol construir 3.000 habitatges de lloguer protegit

Eines, idees i voluntat hi són per evitar-ho, possiblement seria un gran error no aprofitar-ho, no per revertir el model de ciutat, sinó per fer-lo funcional per les persones en el segle XXI.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem