Sant Cugat tenyit de blanc

A tothom li fa molta il·lusió. Sí, la neu és diferent, la neu se surt de la rutina. Però, estem veritablement preparats? A Sant Cugat hi ha previsions que indiquen que nevarà durant aquesta setmana i no només aquí, sinó a bona part del territori català. La baixada de temperatures, que es podrien situar per sota els zero graus, ens posen en alerta. Encara que tots els anys l'esperem, quan arriba pot arribar a col·lapsar-nos.

Recordem la nevada de l'any 2013. No s'esperava i va generar situacions força caòtiques. A les escoles els alumnes van ser "evacuats", molts cotxes van passar la nit fora de casa perquè no tenien cadenes, els serveis de transport públic va tenir problemes per excés de demanda, etc. Una allau de complicacions que van generar moltes històries. Històries que els santcugatencs explicaven als seus companys i amics els dies posteriors. Es parlava de com la neu havia afectat en la seva rutina.

Després d'aquest petit flashback, ens tornem a situar el 2018. Ja s'ha advertit de la possibilitat durant altres setmanes d'aquest any, inclús ha nevat en petites quantitats en alguns punts de Mira-sol i Valldoreix. Però en cas de neu massiva no estem a l'altura. Tot s'atura quan plou a bots i barrals, encara més si neva. Tot i això, probablement no deixarem mai de desitjar-la.

És gairebé utòpic veure la nostra ciutat tenyida de blanc i poder sortir a passejar, abrigat de cap a peus, i tocar una neu que normalment només gaudim al nord de Catalunya. Per tant, ens complica però la volem prop nostre. A veure si hi ha sort i veiem molts ninots de neu durant la setmana.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem