Sí a la zona verda... i si hi ha superàvit, per lloguer social

Molts veïns estem cansats de no poder aparcar i que el barri es converteixi cada matí en una "batalla campal"

Em sorprenen alguns comentaris de veïns sobre les noves zones verdes d'aparcament que s'implantaran a Sant Cugat.

Perquè l'Ajuntament no està fent més que donar resposta a una reclamació veïnal que, a més, va ser aprovada en un ple del 2014, per àmplia majoria. Una zona verda on els residents hauran de fer un pagament simbòlic, si volen una "plaça" (40 €/any) i on els ciutadans d'altres barris tindran una bonificació del 50%. Pels no residents, però, suposarà pagar força més. La zona la gestionarà Promusa i, en l'hipotètic cas que hi hagi superàvit, aquest es destinarà a lloguer social. No es pot acusar, doncs, d'ànim recaptatori.

Molts veïns estem cansats de no poder aparcar i que el barri es converteixi cada matí en una "batalla campal", perquè treballadors o estudiants han decidit que els nostres carrers són el seu pàrquing i estacionen el seu vehicle durant moltes hores, provocant una nul·la rotació. És a dir, ens creen a nosaltres, els residents, un problema, amb el "seu" problema. A segons quines hores és literalment impossible aparcar a prop de casa.

També hi ha qui diu que 'beneficiarà als veïns però castigarà el comerç'. Parlem de zones residencials i del dret dels residents a aparcar. Però si resulta que algunes d'aquestes zones estan a prop de comerços, i hi ha rotació, voleu dir que els perjudica? No ho crec, perquè almenys es podrà estacionar per anar a comprar.

Aquesta mesura, doncs, prioritza els residents i fomenta una mobilitat més sostenible. Perquè tots sabem que la millor solució és anar caminant, en bus o en bici, que a més és força més saludable tant per a nosaltres com pel medi ambient. I el cotxe? Aparcat, i a prop de casa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem