Els sous dels nostres polítics

'Com volem que ens governin els millors si no els hi paguem el que els hi correspon per la seva responsabilitat?'

Aquesta mateixa setmana apareixia la notícia que el govern entrant al consistori de Sant Cugat havia acordat una pujada de sou d'un 17%, arribant així a la xifra de 844.300€ a l'any. El sou mitjà dels regidors de Sant Cugat llinda els 65.000€/anuals.

Més info: El nou govern de Sant Cugat de Junts i ERC s'apuja el sou un 17%

Jo soc del parer que la mala gestió és infinitament més perjudicial en l'àmbit econòmic que la corrupció. I que consti que condemno com el primer el "xoriceo", el "compadrismo" i d'altres fórmules pernicioses que allunyen la ciutadania de la classe política.

Quan per exemple s'aposta per una nova infraestructura, s'inverteixen molts milions d'euros que si no s'han dimensionat correctament, poden acabar sent un forat econòmic. No heu anat mai a un petit poble i us heu preguntat què fa una biblioteca més gran que la de l'antiga Babilònia? O una piscina olímpica en una població que no arriba als 300 habitants?

Començava aquest article exposant el sou mitjà dels regidors de Sant Cugat, i ho feia perquè demano per ells un increment substancial dels sous. Ja sé que això va diametralment en contra del que pensa la majoria dels ciutadans, però jo vull que em governin els millors, els més capacitats, els que tinguin més experiència. Algú coneix a algun directiu d'una multinacional (recordem que a Sant Cugat hi viuen prop de 95.000 persones), que cobri 65.000€/anuals?

Com volem que ens governin els millors si no els hi paguem el que els hi correspon per la seva responsabilitat? Això sí, després se'ls haurà d'exigir resultats que vagin en concordança a la seva capacitació.

Proclamo el meu sincer reconeixement pels servidors públics altament preparats que sacrifiquen la seva projecció professional per una vocació de servei públic, i la meva condemna més enèrgica per aquells que s'apoltronen amb el carnet del partit a la boca ocupant càrrecs i sous que no es mereixen ni per qualificació ni per compromís amb la ciutadania.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem