Sumar per Sant Cugat

Hem tancat un acord de govern amb el PSC que té com a únic objectiu impulsar i desenvolupar, de la millor manera possible, les polítiques locals

Aviat arribarem a l'equador del mandat municipal. Des de l'inici he intentat dotar el govern municipal de la majoria més àmplia possible, per superar els reptes de ciutat i afrontar amb fortalesa les importants inversions que cal fer per dotar el municipi dels millors equipaments possibles.

Els resultats electorals van donar una majoria molt consolidada a la llista que vaig tenir l'honor d'encapçalar. Però els resultats també van configurar un plenari municipal més plural que mai, amb set forces polítiques representades, i sense cap majoria absoluta. Per tant, la base del present mandat és el diàleg i l'entesa amb tothom.

És en aquest sentit que des del primer moment he obert les portes del govern a altres formacions polítiques, per afrontar el mandat amb pluralitat i la majoria més àmplia possible. He manifestat, també, des del primer moment, que la meva prioritat era, i és, la d'establir un acord amb el grup d'ERC-MES, perquè és un pacte natural, perquè amb ERC governem la Generalitat i perquè entenia que el moment polític que viu el país recomanava aquesta aliança.

Al llarg de gairebé dos anys hem conversat i hem establert ponts de diàleg amb ERC-MES. Hi ha hagut entesa, però negatives reiterades, per part dels representants d'ERC-MES, a entrar al govern municipal. És una posició legítima que respecto, alhora que agraeixo a ERC-MES la seva implicació en la governabilitat, demostrada amb la signatura de pactes d'estabilitat pressupostària pel 2016 i el 2017.

Des del govern entenem, però, que si bé el suport a l'aprovació dels pressupostos és imprescindible i necessari, no és suficient per afrontar els reptes de ciutat. Entenem que cal la majoria més àmplia possible. És per això que en els darrers dies hem tancat un acord de govern amb el PSC. És un acord positiu que té com a objectiu impulsar i desenvolupar, de la millor manera possible, les polítiques locals.

És, per tant, un acord estrictament municipal, que inclou mesures socials o d'ocupació, com l'impuls de l'habitatge de lloguer o el desenvolupament d'un pacte per la feina dels joves. Més enllà de les mesures i projectes de caràcter local que contempla el pacte de govern, i conscients del procés que viu el país, l'acord dóna llibertat de vot a ambdues parts en els temes nacionals, tal com passa a altres municipis on hi ha acords entre el Partit Demòcrata i el PSC, o entre ERC i el PSC. El nostre compromís amb el procés és incontestable.

Aquest acord incorpora tot el que recull el pacte d'estabilitat pressupostària signat amb ERC-MES pel 2017, un pacte vigent i que es complirà tal com s'ha acordat. És per aquest motiu, i per moltes altres raons, que seguim amb la mà estesa al grup d'ERC-MES.

Volem més per Sant Cugat. Volem sumar per Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem