Terapeutes de quatre potes

Es tracta que la gent de la tercera edat, sobretot la que viu sola, adopti gats de les protectores

Hi ha moltes vegades que les idees més bones són les més senzilles i lògiques. Fa uns dies, dins del recentment creat Banc del Temps de Mira-sol, es va presentar una iniciativa anomenada "Posat un terapeuta a casa teva". Aquesta idea, sorgida de dos grans activistes animalistes com són l'Agnieszka Navarro i la Joana Giménez, vol dur a la gent gran una solució a alguns dels seus problemes.

Es tracta que la gent de la tercera edat, sobretot la que viu sola, adopti gats de les protectores. Això els aportaria una gran quantitat de beneficis, ja que està demostrat que els gats ajuden a controlar l'ansietat i la seva presencia genera un efecte de pau i tranquil·litat. A més a més, el fet d'haver de tenir cura d'un animal pot portar molts beneficis a la gent que viu sola i evitar que caiguin en quadres de depressió. Els avantatges de gats sobre gossos és pel fet que són animals que no necessiten tanta atenció i per tant son ideals per a la gent que viu sola.

Evidentment això també implica un benefici per als mateixos animals, ja que permet treure gats d'una certa edat de les protectores i donar-los una llar, sigui en regim d'adopció o d'acollida.

El projecte també incideix en què es tracti de gats adults i no de cadells. La raó és que l'esperança de vida d'un gat és de prop de vint anys, per tant és més adequat per l'edat de determinades persones, tenir gats d'una certa edat. D'aquesta manera el seu cicle de vida serà molt similar al dels seus companys humans.

En definitiva, una idea magnifica que té la genialitat d'incidir en què en la relació entre humans i animals, el benefici sempre és mutu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem