Una atleta a Tòquio 2020

No ha nascut una estrella. Que ningú la descobreixi ara! Ja ho era i brilla amb llum pròpia.

La Jaël Bestué, una atleta velocista santcugatenca de 16 anys, no deixa de sorprendre’ns. Ha tancat una temporada espectacular, amb un subcampionat del món juvenil en els 200 metres i una setena posició en el Campionat d’Europa Sub-20 (però si només té 16 anys!), en la prova de relleus 4x100 metres, amb rècord d’Espanya inclòs. També ha guanyat els campionats de Catalunya i d’Espanya Juvenil en les proves de 100 metres (també rècord d’Espanya) i 200 metres, i també ha estat subcampiona estatal absoluta en pista coberta, en els 200 metres.

La Jaël, que encara és juvenil de segon any, és un descobriment de l’Oswaldo Romero, una persona que admiro i que es mereix un homenatge sonat. L’Oswaldo i el Manel González són els responsables que l’atletisme santcugatenc hagi arribat on es troba en aquests moments, i és un referent de l’atletisme català en categories de formació. La Jaël va introduir-se en el món de l’atletisme a la seva escola, el Joan Maragall i, després, va tenir la sort de topar amb Manel González, exatleta olímpic santcugatenc i, des de fa molts anys, director tècnic esportiu de la secció d’atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat. Em consta que el Manel la segueix de ben a prop.

I és que davant tenim una futura atleta olímpica que ja la podríem gaudir en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio 2020. I perquè això sigui possible, aquells que ho han de fer, institucions, federacions, Ajuntament i marques esportives, entre altres, han d’acompanyar la Jaël. Volem tenir una atleta de Sant Cugat formada a la ciutat en els pròxims jocs? Cal posar-se a treballar, i ja! S’ho mereix, també, perquè és un referent dins i fora de la pista.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem