Una escola de teatre a Valldoreix

En aquest moment ha desaparegut l'antic concepte amateur

Els darrers canvis que hi ha hagut a Valldoreix amb la creació de tres companyies teatrals, a més de la ja existent Espiral han configurat un marc nou que costarà temps poder-lo digerir.

En primer lloc caldrà compartir un espai que està esdevenint insuficient. Penseu que aquesta activitat genera un vestuari, una escenografia, un utillatge i una documentació que cal guardar en algun indret.

En segon lloc cal distribuir escenaris d'assaigs, de muntatges escenogràfics i representació dels diferents treballs dels grups.

I en tercer lloc, fer encabir al poble una programació on totes les companyies puguin participar en la vida artística de Valldoreix.

En aquest moment ha desaparegut l'antic concepte amateur, pel qual una companyia tenia una plantilla estable d'actors. En l'actualitat som uns quants -pocs- que ens repartim i col·laborem entre les diferents obres i grups que treballen.

Cada cop veig més necessari un centre de formació artística al poble. Una escola de teatre que podria ser tutelada per l'Administració Local i que treballés les diferents disciplines teatrals.

Estic convençut que a Valldoreix hi ha molta gent que li agradaria i s'engrescaria en el projecte. Em consta que bastants mares i pares d'alumnes de les diferents escoles s'ho estan pensant i no acaben de trobar el marc ideal.

A més, no pot ser que els directors de les quatre companyies valldoreixenques, a part de dirigir, buscar i arranjar obres, hagin de fer de mestres de nous actors. Primer perquè és un excés de feina esgotador que repercuteix negativament en la feina i segon, perquè tots sabem que cada director fa èmfasi en uns aspectes determinats. La formació de l'actor hauria de ser més ampli i global.

És per tot això que plantejo aquesta necessitat que veig cada cop més necessària i urgent.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem