Valldoreix 1979, un ple estatutari

El dijous 25 d'octubre se celebrava el referèndum d'aprovació de l'estatut de Sau

Diumenge 23 de setembre de 1979, l'Entitat Local Menor de Valldoreix celebrà un ple excepcional. Va ser un ple singular per diversos motius: se celebrà un diumenge, normalment es feien els dijous; va ser a l'aire lliure, es va fer a la plaça Maria Sabater, habitualment tenien lloc a un local de les antigues escoles, i tractà d'un únic punt: l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Al ple assistiren l'alcalde, Josep Lluís Martínez (PSC) i els regidors Alfons Albareda (PSC-PSUC), Llorenç Marlet (CiU) i María Puig (PSC-PSUC); excusant la seva absència Josep Ambrós (PSC-PSUC).

En el ple, Albareda manifestà que Catalunya era una nació amb voluntat de ser-ho i defensà l'oportunitat que oferia l'estatut. Marlet incidí en el simbolisme d'unitat que hi ha en la sardana i a l'estatut. Puig recordà la realitat històrica de Catalunya i la pèrdua de les seves institucions el 1939.
La darrera intervenció va ser la de l'alcalde Martínez, destacant la catalanitat dels immigrants que vivien a Catalunya i la necessitat del poble català de continuar conquerint les seves llibertats.

El ple finalitzà amb el cant dels Segadors i una ballada de sardanes, amb els assistents, a la plaça.

El dijous 25 d'octubre se celebrava el referèndum d'aprovació de l'estatut de Sau. A Valldoreix la paticipació va ser del 39,16 i l'abstenció del 60,84%.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem