Zona 1

Pot semblar positiu, atès que el bitllet del tren passarà a costar menys i, per tant, serà un estalvi per a tots aquells que utilitzen el tren per anar a Barcelona

Em deia l’altre dia un amic que sembla que aquest cop va de debò i que Sant Cugat quedarà dins de la primera corona tarifària del transport públic, és a dir, la Zona 1.

Pot semblar positiu, atès que el bitllet del tren passarà a costar menys i, per tant, per a tots aquells que utilitzen el tren per anar a Barcelona, serà un estalvi. Caldrà veure com s’aplica a les targetes multiviatges i si el benefici es perd, com va passar quan va desaparèixer la targeta 50/30, que era realment un ajut per als que utilitzen aquest mitjà de transport de forma intensiva. 

Sembla que aquesta bona notícia vindrà acompanyada d’una de dolenta. Per compensar-ho, diuen, s’apujarà l’IBI. Si fos així, no només es perjudicaria els propietaris d’habitatges, locals, pàrquings, etc., sinó que com que s’utilitza de base de càlcul per a altres impostos com el de successions i donacions, per la plusvàlua municipal, per l’impost de transmissions patrimonials, etc. L’impacte serà important. Al ciutadà li sortirà més car el farciment que el gall, agafi o no el tren.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem