7 ulleres de sol clàssiques

Arriba el bon temps i les ulleres de sol són el millor complement. Coneixes aquestes 7 icones?

Les ulleres de sol han passat de ser un element de protecció a ser un complement més a l'hora de vestir. La forma, els acabats i el vidre donen molt joc per crear ulleres que diuen molt de la persona que les llueix.

Us recordem 7 dissenys clàssics que han passat a formar part de la història de la moda amb actrius i muses com Audrey Hepburn, Grace Kelly o cantants com John Lennon o Freddie Mercury.

Ulls de gat ('cat eye')

Grace Kelly amb unes ulleres 'cat eye'

Les ulleres cat eye van ser molt populars als anys 1950 i 1960, amb icones com Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor o Marilyn Monroe.

La seva forma característica recorda l'ull del felí: la montura s'enfila a la zona del colze. Són unes ulleres molt femenines, tot i que també les han lluïdes homes com Otto Wichterle.


 

Wayfarer

Jack Nicholson amb les Wayfarer

Les ulleres Wayfarer són un disseny clàssic de Ray-ban dels anys 1950. La forma de la montura es caracteritza perquè la part superior de la lent és més ampla que la inferior.

James Dean, Bob Marley o The Beatles són famosos que van popularitzar aquestes ulleres clàssiques.

Aviator

Tom Cruise amb les aviator

Aquestes ulleres de lents grans en forma de llàgrima i amb montura metàl·lica van ser dissenyades el 1936 per als aviadors dels Estats Units.

Als anys 1970 van ser les ulleres per excel·lència de l'estil disco i les lluïen músics com Freddie Mercury o Paul McCartney o l'actor Tom Cruise a la pel·lícula Top gun.

Persol 714

Steve McQueen amb les Persol 714

Les Persol 714 són les primeres ulleres de sol plegables de la història i són considerades una de les ulleres de sol amb més classe del món.

Lluïdes per l'actor Steve McQueen, les Persol són un sinònim d'elegància, estil i glamur.

Teashades

John Lennon amb les ulleres 'teashades'

Les ulleres teashades, popularment conegudes com les ulleres de John Lennon, són un disseny ben conegut: de lents completament rodones i estructura metàl·lica.

Cap als anys 1960 eren un disseny psicodèlic associat a moviments a contracorrent i les lluïen icones com Mick Jagger o John Lennon.

Manhattan

Audrey Hepburn amb les Manhattn

El 1961, Audrey Hepburn va fer famoses les ulleres Manhattan a la pel·lícula Breakfast at Tiffany’s. Del dissenyador Oliver Goldsmith, aquestes ulleres de sol tenen la montura de pasta i un perfil molt femení i elegant.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem