Els 5 estampats que mai passen de moda

Hi ha 5 estampats atemporals: els coneixes?

En el món de la moda, la confecció dels texits sempre ha anat lligada als estampats: les decoracions que han atorgat personalitat als teixits. I n'hi ha que ja han passat a formar part de la història del disseny de moda, te'ls descobrim.

L'estampat animal

L'estampat animal és també un bon aliat per als complements

L'estampat animal s'ha convertit en una gran tendència de la moda. Tant per a looks de nit com per a looks casuals: aporta un toc de glamur i originalitat. Des de bruses fins a pantalons, vestits o accessoris, és un estampat que mai falla.

Quan els europeus van començar a colonitzar Àfrica i Àsia al segle XVIII, van posar de moda les pells dels lleopards, tigres i zebres. Aquells patrons exòtics van ser ben aviat reproduïts en teixits que van arribar a la moda i a la decoració. Dos segles més tard, dues muses com Lauren Bacall i Marilyn Monroe van ser icones d'aquest estampat.

Les llunes

Una samarreta de piquets és una peça de fons d'armari

Les llunes, o pics, o piquets són una altra gran tendència. Són molt fàcils d'incorporar en un look de cada dia i, fins i tot, de nit. És un clàssic atemporal: circumferències petites, grans, de diferents colors o bé en blanc i negre.

Tradicionalment, les llunes s'utilitzaven en la vestimenta dels ballarins de flamenc i altres artistes. L'any 1965, Bob Dylan va aparèixer amb una camisa verda amb llunes blanques al seu single "Just like Tom Thumb's blues". Però cal atorgar l'aplicació de les llunes en el món de la moda als anys 80 a la dissenyadora Carolina Herrera.

Popularment, les llunes o piquets els associem al mallot del líder de muntanya del Tour de França.
 

El quadrat vichy

El quadrat vichy és elegant i discret

El quadrat de vichy és molt emprat en confeccions d'uniformes i davantals, però és un clàssic de les camises i els vestits.

L'origen se situa a la ciutat francesa del mateix nom, Vichy, on al segle XVII es va començar a utilitzar l'estampat per fer estovalles i tovallons. Al segle XX, però, el modista Jacques Esterel va posar de moda el quadrat vichy per a la roba i va ser el 1959 quan Brigitte Bardot va convertir-se en icona d'aquest estampat amb un vestit de quadradets blancs i roses que va lluir en la seva boda.

Les flors

Les flors son ideals per a la temporada primavera-estiu

L'estampat de flors és un clàssic alegre i femení. D'origen oriental, les flors van arribar a Europa al segle XV en teixits i teles amb preus molt elevats.

Amb la revolució industrial, però, la producció de teles amb flors va créixer i es va popularitzar aquest estampat. Des dels hibiscs florits de les camises hawaianes fins a estampats amb flors grans o petites, aquest motiu és un disseny atemporal.

Les ratlles

Les ratlles

Les ratlles són un motiu geomètric associat a l'estil mariner, tot i que també es poden lluir amb altres estils ben elegants.

Al segle XIX l'Imperi Britànic va viure la coneguda època victoriana, en la qual hi hagué grans canvis i avenços en els àmbits cultural, industrial, polític i militar. En aquest darrer sector, la Royal Navy va dissenyar els uniformes que avui dia associem a l'estil mariner. A més, les mítiques camisetes de ratlles blaves i blanques –que solien dur el nom de l'embarcació al pit– es van dissenyar per als mariners amb rangs més inferiors als oficials per poder-los veure si queien al mar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem