Els 5 banyadors per a aquest estiu

A l'estiu no podem oblidar el vestit de bany, per això et proposem 5 estils perquè escullis el que t'agradi més

El 1946 es va lluir el primer biquini en una desfilada de moda a París i aquell mateix any, L. Réard va registrar la marca Bikini, nom d'un atol del Pacífic on es va experimentar la bomba atòmica, amb l'objectiu de fer referència a l'efecte explosiu que va generar aquest banyador; és per aquest motiu que avui dia parlem de biquinis. 

El pas del banyador de peça sencera al biquini, amb calces i sostenidors, va ser la primera empenta al ventall de dissenys que tenim.

Us descobrim 5 vestits de bany!

El banyador sencer i el triquini

Avui dia els banyadors sencers presenten una gran varietat de dissenys i creacions

El vestit de bany que cobreix part del tronc és el millor per a aquelles que els agrada nedar, sobretot si la subjecció de les tires és forta (amb tires amples i creuades, o bé esquena atlètica).

Però també hi ha dissenys no tan esportius amb acabats com el coll hàlter (coll amb una tira o dues que es lliguen al clatell) o bé amb la part superior com un bandó (en francès bandeau) amb tires o sense. Si l'escot no té subjecció, no és gaire recomanable per a noies amb pit per la incomoditat a l'hora de dur-lo.

La part superior també pot tenir un escot quadrat, però caldrà tenir en compte que aquest acabat eixampla l'esquena i escurça el coll.

La part inferior del vestit de bany pot ser tipus calces (sense camals i fins als engonals) o bé amb una mica de camals, inclús amb acabat tipus faldilla.

En els vestits de bany sencers també hi ha el triquini: biquini amb una peça d'unió que el converteix gairebé en un banyador. Els triquinis presenten talls sinuosos que deixen al descobert zones de l'abdomen

El biquini amb sostenidors triangulars

Els biquinis amb tires van aparèixer als anys 70

Aquest vestit de bany ja és un clàssic: una calceta i una part superior amb sostenidors triangulars i tires lligades al coll. És un patró recomanable per a noies que no tenen molt pit per aconseguir una bona subjecció. Avui dia hi ha un gran ventall d'acabats dels sostenidors i un dels més venuts és l'enconxat, que arrodoneix i modela el pit.

Un consell és dur la calceta també amb tires, d'aquesta manera ens la podem nuar a mida. Però també hi ha altres dissenys com les que tapen el melic, els malucs o la part superior de les cuixes.

El biquini amb bandó

El bandó proporciona poca subjecció

Seguint amb els vestits de bany de dues peces, el biquini amb bandó és el que presenta la part superior amb una banda ampla de teixit elàstic, sense tirants, que proporciona una subjecció lleugera. Si no us agrada fer topless, el bandó és una bona opció per no tenir gaires marques del bronzejat.

Aquest tipus de sostenidors es coneixen amb el terme francès bandeau i poden tenir diferents acabats com l'enconxat, amb cèrcols o sense, tires per nuar al coll... I es poden combinar també amb qualsevol calceta. 

El biquini amb coll hàlter

El coll hàlter pot presentar una o dues tires nuades al clatell

El biquini amb coll hàlter és aquell que la part superior presenta una única tira o dues tires que es lliguen al clatell.

Aquesta opció és adient per a noies amb pit, ja que les tires amples proporcionen subjecció i el fet de poder-les nuar al clatell permet regular-ne la subjecció. El disseny pot ser variat: escotat, triangular, tipus top...

El tanquini

El tanquini és una opció que cada vegada es veu més

Dins la família dels biquinis ha aparegut recentment el tanquini: un vestit de bany de dues peces, la part superior del qual és un top. És una bona opció si ens agraden els estampats i volem lluir-lo, ja que el vestit presenta més tela que no pas un biquini. També es recomanable per evitar el sol, per exemple, en estries de l'embaràs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem