7 sostenidors que has de conèixer

Amb cèrcols o sense, que deixen a la vista el mugró o no, amb tires que es poden encreuar... Coneix 7 models de sostenidors i les seves funcions i treu-ne el màxim profit!

Va ser el 1914 quan Mary Phelps-Jacobs va patentar el disseny que actualment coneixem com a sostenidor, el qual va començar amb dos mocadors de seda units i amb unes tires de subjecció.

Les copes van aparèixer el 1935, i des de llavors aquesta peça interior femenina ha evolucionat i actualment presenta un munt d'acabats i dissenys.

Et presentem 7 tipus de sostenidors perquè tinguis presents i sàpigues quan poden ser els teus millors aliats!

Quart de copa

Un sostenidor de quart de copa cobreix, tal com diu el nom, una quarta part de l'àrea dels pits i el tall és per sota dels mugrons.

Aquest tipus de sostenidor aixeca els pits i els manté junts, així, ofereix el suport d'un sostenidor de copa completa i alhora crea un escot més definit.

El quart de copa pot ser usat sota bruses i vestits amb escot pronunciat i d'aquesta manera evitem que es vegi el sostenidor.

Cal tenir present, però, que el sostenidor de quart de copa revela mugrons i arèola, la qual cosa pot resultar incòmode per a algunes dones. En aquest cas, un sostenidor balconette, que cobreix els mugrons, pot ser preferible.

'Balconette'

El 1949,  Marilyn Monroe va lluir el sostenidor balconette, o també anomenat demi.

Generalment, el sostenidor demi deixa una part de la regió de l'arèola descoberta, no obstant això, molts fabricadors els creen perquè siguin menys reveladors.

El tall exacte d'un sostenidor balconette és sovint determinat pel dissenyador. Com sovint són de tall molt baix, generalment tenen cèrcols amb la finalitat de recolzar el pit.

Bandó

El bandó, conegut en francès com a bandeau, és un sostenidor format per una banda ampla de teixit elàstic, sense tirants, que proporcionen una subjecció lleugera.

Alguns bandons duen tires que es poden treure i posar. La majoria d'aquests sostenidors es poden treure pel cap, però alguns tenen ganxos a l'esquena.

És una molt bona alternativa de sostenidors sense tirants.

D'augment

Popularment coneguts amb el nom anglès, push-up, aquests sostenidors enconxats duen un folre més gruixut a la part inferior de la copa i realcen el pit, així fan que n'augmenti aparentment el volum.

A més, els sostenidors d'augment duen cèrcols metàl·lics o plàstics, que afegeixen suport a la part inferior dels pits, aixecant-los més.

Amb cèrcols

El clàssic sostenidor amb cèrcols presenta semicercles de metall o de plàstic, camuflats a la base de la peça de roba íntima, els quals mantenen els pits ferms i separats.

Com en qualsevol tipus de sostenidor, cal prendre bé les mesures abans d'escollir el model i conèixer-se bé la talla, tant del contorn com de la copa.

Multiposició

Arriba el bon temps i el millor aliat és el sostenidor multiposició, aquell que et permet col·locar les tires de diferents maneres: encreuades, sota el pit...

Hi ha un munt de dissenys i acabats que s'adapten a totes les necessitats: bruses, vestits, escots paraula d'honor...

Enconxats

Per augmentar una mica el pit, arrodonir-lo i modelar-lo hi ha els sostenidors enconxats: amb les copes folrades d'escuma.

Per evitar que es marqui gaire l'escuma, cal escollir bé la talla i evitar bruses molt cenyides que desvetllin la copa folrada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem